Vecka 37 ♥


Idag om en vecka kan bebis komma. Eller egentligen kan han ju dyka upp närsom men om en vecka ses det normalt att de föds. Så på Valborg ska jag äta ananas, dricka 3 koppar hallonbladsté, leka järnet med min son och springa i trappor och göra diverse annat som kan sätta igång en förlossning så får vi se om det händer något :)

I veckan ska jag försöka boka in en frisörtid och få håret fixat innan Viggo kommer ska bli så skönt att bli av med lite hår. Det är så tjockt och slitet nu så jag blir alldeles trött bara av att se det. Annars blir det lugna veckan här hemma. Vincent är lite krasslig nu så vi ska mest ta det lungt här hemma.

Förresten så släppte lite av min slempropp igårkväll men bara lite och ingenting mer har hänt. Spännande men den kan ju släppa lite i omgångar så vi får väl se.

Gravid vecka 37

Barnet
Den här veckan räknas bebisen som fullgången. Den ökar fortfarande lite i vikt men växer inte så mycket på längden. Bebisens koordination är så pass utvecklad nu att den kan gripa saker med fingrarna och om man skulle lysa med en stark lampa mot magen kan det hända att den vänder sig mot ljuset. Bebisen tränar sig inför förlossningen genom att dra in och trycka ut fostervatten genom lungorna. Den samlar också näring i organen för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu.

Mamma

Kan den inte komma ut snart? Känner du så? Det är vanligt att man blir otålig under graviditetens sista veckor. Det är ju så nära nu! Men många går över tiden, i synnerhet förstföderskor. Att föda mellan 37 + 0 och 41 + 6 anses som normalt.

Brösten producerar råmjölk och bäckenet är utvidgat. Det kan hända att slemproppen släpper. Det kan den göra några veckor, dagar eller timmar innan förlossningen.




Kommentarer
Postat av: Linda

åå vad spännande snart kommer lillebror;)

Hoppas att eran helg vart underbart härlig!

vad har du o vincent för er i veckan då?;)

Ta hand om er! Kramar<3

2010-04-25 @ 18:51:34
URL: http://lindalewander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0