Middag


Tonfiskröra, isbergssallad på dinkelmacka

tonfisk i vatten på burk
en gul lök
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
majonäs
isbergssallad
frökusar el annat dinkelbröd

Häll ut vattnet från tonfiskburken. Häll över tonfisken i en skål, mosa bitarna med en gaffel. Finhacka löken och blanda i. Blanda ner gräddfilen, majonäsen och creme fraiche. Salta och peppra.
På med röran på mackan, lägg över ett salladsblad el fler.
Voila!

Drick gärna té till, supergott!



Nu: Got 2 go. Spinning väntar!



Sunday evening


I ett försök att trotsa nattmackan


Smoothie och äpple/nektarin sallad


Min sötkorv


Heej katten


Snart ett dagisbarn


Imorgon är det dagis 8.30 som gäller. Roligt roligt! :D

Viktnedgång och Vincent-skills!


-4,6 kg
På rätt väg med andra ord. 2 veckor har det gått sedan vi började och vi mår så jäkla bra. Älskar att sötsuget är så gott som borta. Hoppas få igång mer träning bara har inte haft lust på ett tag. Dock har vi gått 1-2 timmars promenader nästan varje dag så vi rör ju på oss. Men lite spinning skulle ju inte skada.

Imorgon är det sista lediga vardagen för Vincent innan han börjar dagis. Åhh min storkille. Lovade mig själv att inte gråta (för nej jag har ingen separationsångest) men jag gråter ändå för tiden gått så fort. Att han har blivit så stor fast han nyss var så liten. Galet vad tiden går.

Vincents skills :D
  • Han säger tusen miljoner saker samtidigt. Men vissa ord låter som våra och går att urskilja.

Gatt-Katt
Brrr-Bil
Dabrr-Lastbil
Boss-Buss
Gjiis-Gris
Boo-Hund
Muu-Kossa
Kakka-Anka
Pippi-Fågel
Kss Kss-Kiss
Totte-Tutte
Frrraa-Fläkt/flagga
Giggo-Viggo
Mamma
Pappa
Pampa-Lampa
Den
Där
Titta
Heeeej
Papp-Napp

  • Sedan kan han en hel massa saker som han inte säger namnet på. Vi frågar vart örat är och så tar han sig om örat och säger däär osv. Han pekar i böcker och vet vart fågeln och nallen och bollen är osv. Han är helt tokig i allt med hjul och både vagn och bil heter därför Brrr för att bilen låter så. Han älskar att gömma sig och leka tittut samt att bli jagad. Han är världens snällaste storebror och pussas o kramas ofta med Viggo. Han stoppar in hans napp och vet precis vilken napp som är hans och vilken som är Viggos. Han letar ibland efter Viggo och blir superglad då han får syn på honom. Han "berättar" (pekar mot sovrummet) när Viggo har vaknat.

Han visar tydligt vad han vill och testar oss ofta. Mamma mest. Han blir fruktansvärt arg när han inte får som han vill eller när man inte förstår (ingår väl i hans tester). Han äter med gaffel och sked och dricker med en hand. Han vill inte ha potatis,ris,pasta eller sallad utan det är kött som gäller. Helst falukorv med kyckling är en favorit också. Annars äter han det mesta som yoghurt, gröt, flingor och så. Han tycker mycket om kaffe och får smaka lite ibland men bara borta. Godsaker är han inte mycket för och har inte fått smaka så mycket heller.

Han älskar att vara ute och vill aldrig gå in. Han har otroligt mycket energi och springer dit han ska. Han hoppar, springer på tå och klättrar mest hela tiden. Han balanserar på farliga saker som sin bil (en han kan sitta på och köra själv) och väntar på en reaktion när han släpper taget samt skrattar hejdlöst.

Har säkert glömt en massa saker men allt går inte att förklara heller. Detta skrev jag mest för min egen skull, för att komma ihåg hur han var och vad han kunde.


Världens tussigaste hår
5 dagar gammal


Sedan din första månad i livet har du fortsatt förvåna oss med din motoriska förmåga


Fina underbara du!

Mini Tuss


Det här lilla gostrollet ska jag sova med inatt. Lucky me!






Kräftis

Fredagens kräftkalas i bilder


Vi fick fin blomma



Pratar telefon, jätteviktigt samtal tydligen ;)







Tack för en mycket trevlig kväll!

Prepping

Såhär har min kväll spenderats :). Men det känns himla skönt. Alla kläder är märkta (även skor och gosedjur) så nu är vi redo för dagis.





Och såhär har Viggo spenderat kvällen...


En matpaus har herrn naturligtvis tagit men sedan återgick han snabbt till drömmarnas värld :)


Mad boy

Det har visst flyttat in en Gnällvin här hemma. Minst tre fighter varje dag då han bara skriker och sliter sig loss när han inte får som han vill.
Kul, väldigt kul!

Stor Vincent


Igår var jag och Vincent på 18-månaders kontroll för honom då såklart. Det gick fin fint och tydligen ligger han inte alls efter språkligt som jag trott. På slutet av mötet var det dags för vaccin spruta och det hade jag ingen som helst aning om men men det gick ju bra ändå. Vår "lilla" kille vägen 13,9 kg och är 91 cm lång. Han ligger alltså 3 över normalkurvan i längd och 1 över normal i vikt. Lilla huvudet hade inte växt något sen senast (ett halvår sedan) men det gjorde inget sa sköterskan.

Just nu är pappan i huset iväg o spelar golf. Viggo sover, Vincent äter välling och mamma surfar. Snart blir det latte och nötter. Lovely!

Candles

Vinent har åkt båt med sin farmor och farfar idag och haft superskoj :)
Jag, Jesper och Viggo åkte till Lida. Vi åt lunch och gick runt en stund. Lida är väldigt fint och mysigt. Sedan vart Jesper lite rastlös så vi drog iväg till Ikea och Rusta så nu är vi massa ljus och lite möbler rikare.
Köpte en kaffepress så när vi kom hem gjorde jag en latte i mina nya rosa lattemuggar. Åh så goda de var att dricka ur! Gick en prommis med Lisa också. Vi har gått varje dag förutom torsdag och lördag och imorgon klockan nio ska vi ut igen. Det är så skönt att röra på sig och speciellt med så trevligt sällskap!

Nu är alla ljusen tända och snart ska vi se en film.


Kräftkalas

Igår hade vi en liten kräftskiva här hos oss. Evelina, Simon och deras Tilde samt Jesper och Angelica var här. Vi hade jättetrevligt och det var så gott med kräftor. Mmmm :)

Nästa helg ska vi äta kräftor igen hemma hos V&Vs farmor och farfar. Kräftor är ju bara för gott.







Breathtaking


Denna spelades på VH1 mycket sista tiden med Viggo i magen. Jag och Vincent lyssnade varje dag. Denna låt ger mig rysningar och jag tänker på Viggos sparkar och längtan efter honom. Vår Viggo. Helt sjukt att man kan älska så mycket och precis lika mycket. Jag tänker ofta på hur lyckligt lottad jag är som fått sådana fantastiska och friska barn, de betyder allt och det finns inget jag inte skulle göra för dem.

Lovely...♥





Semester


Sedan i måndags har Jesper varit pappaledig och två veckor har han kvar. Det är jättekul och mysigt att ha honom hemma :).
Nu har vi promenerat varje morgon i ungefär 1,5-2 timmar. Det börjar kännas ska jag medge. Både jag och Jesper är möra i kroppen men det är faktiskt bara en härlig känsla. Imorgon är det dags igen, då går vi med grannen Lisa henns lilla Jenna och vovven Nora. Mys!


Superkväll

Vi hade verkligen jättekul igår med våra vänner. Länge sedan jag skrattade så mycket :)

Det här med GI verkar funka bra för oss. Sedan i onsdags har jag gått ner 3 kg och Jesper 5 kg. Mitt sockersug försvann på två dagar. Visst känner jag att det vore gott med något sött men jag måste inte ha. Trodde det skulle ta 2 veckor minst att få bort.
Så nu fortsätter vi såklart och det går förvånansvärt lätt.

Imorgon blir det promenad på förmiddagen och kanske spinning på kvällen beroende på hur det går hos tandläkaren. Ja imorgon ska jag till tandläkaren och sist fick jag bedövning och rensning av tandköttet samt lite migrän på det då jag var klar. Så hoppas på en mildare behandling denna gång så jag orkar träna på kvällen.

Nu pågår läggning av Liten Vincent hos oss. Lillebror även kallad lyxunge behöver knappast läggas han somnar lite var som helst.

Härlig söndagkväll önskar jag er!


Det här är Vincent för mig. Tänker jag på honom är det ungefär såhär det ser ut i mitt huvud :)

Vi väntar på...


Goda vänner som kommer över på middag ikväll. Vad som bjuds nu när vi kör GI?

- Grillad fläskytterfilé och revbensspjäll
- "Matig" sallad med avokado, fetaost och dinkel
- Tsatziki och Bea
- Jespers nybakade ciabatta bröd gjort på dinkelmjöl (of course)

Vem behöver potatis..?


Tror även det blir ett glas rosé idag på denna fina lördag!

Viggo Liten ♥


Hur söt?





Wiiie


Om två timmar slutar Jesper och går på pappaledighet i 3 veckor. Åhh så kul det ska bli! Två veckor har vi ihop alla fyra och sedan den sista veckan så skolas vår lille vilding in på dagis. Storkillen! Vi var där igår på föräldrarmöte och det känns toppen alltihop. Det ska bli så kul att han börjar dagis och vi ser fram emot att få se hans utveckling och förhoppningsvis skaffar han ju kompisar och har jätteroligt. Happy mama!!!

Nyss låg du här, sommar 2008







Nu är du storebror... Och börjar snart dagis




Undra vad det ska bli av dig lilla Vincent..?

Sommarkväll ♥

Ljusen är tända, balkongen står på glänt, stora V sover, lilla V likaså. Livet är härligt!



Vi, nykära för 5 år sedan

Dagistider


Igår firade vi Vincents 18 månaders dag. Helmysigt och kul att samla den närmsta familjen från bådas sidor.
Vincent fick så fina fina saker och kläder. Mycket som är bra inför dagis. Tänk att han min lilla kille som plötsligt blev så stor ska börja förskola nu i slutet av augusti. Utan mamma. Visserligen gäller det ju bara ett par timmar om dagen och han kommer med säkerhet ha jätteroligt. Men ändå. Och hur konstigt är det inte att gå på Föräldrarmöte gällande vårt barn. På torsdag ska vi dit iaf. Spännande! :D




Dinner


Nu väntar vi på Jesper och på att potatisarna ska koka klart. Sedan blir det varmrökt lax och rökta räkor till middag. Har längtat efter det läänge så supergott ska det bli!



Har lånat ut min goding idag så han har vart på Lida och lekt av sig och haft roligt. Jag har tvättat tre tvättar och bakat idag. Viggo har haft en "vill-inte-sova-alls-dag" idag. Han ville bara leka och prata hela tiden så mycket mer har vi inte hunnit med.

Nu kom Jesper hem så nu stänger jag ner...
Kram

Tröttsamt...

Är det när man bakar och behöver ha mjöl men inget mjöl finns hemma. SUCK!

BVC


Igår lämnade jag och Viggo av Vincent hos deras faster Malin. Favvo Malin! Vincent är så glad i henne och sken upp som en sol så fort han fick syn på Malin. Jag och Viggo åkte sedan hem och slumrade en stund innan Viggos läkarbesök.
Viggo har gått upp från 5474 gram till 6010 gram på 3 veckor. 3 cm hade han växt på längden (från 58,5 till 61,5). Stora killen! Jag kunde ju inte låta bli att jämföra med Vincent i samma ålder och storebror var snäppet större faktiskt. Han vägde 6180 g när han var 7 veckor (Viggo är 9) och var lika lång då som Viggo är nu. Läkarbesöket gick super. Han håller upp huvudet bra, följer med blicken och huden såg bra ut. Sedan charmade han gubben rejält med en massa leenden och joller. Sötnos!

Vincent hade haft det jättebra hos Malin. De hade lekt och badat och handlat bland annat. Jag och Jesper kom dit vid 17-tiden och blev bjudna på middag. Lyxigt!

Idag är det tvättmaraton som gäller och så ska jag baka inför imorgon. Då ska vi ha lite fika och korvgrillning här hemma eftersom Vincent blivit ett och ett halvt i onsdags. Oj oj min stora kille som snart börjar dagis.

Kärleksförklaring ♥


Jesper du är och förblir min stora kärlek.
Vi har gått igenom så mycket tillsammans de 5 år vi hållt ihop.
Du har alltid stått vid min sida och älskat mig villkorslöst.
För mig finns ingen annan ♥

Min lilla älskling...

Mamma är så glad i dig och älskar dig så högt




Man blir trött av att prata och skratta...


Brorsan din är såklart vår stora ögonsten också




I morbrors gamla Lee hängslen




RSS 2.0