Vecka 29


Gravid vecka 29

Barnet

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Mamma

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.




Nu går jag upp i vikt, 700 gram som jag skrev förut men igår hade jag gått ner 200 gram till. Så ett halvt kilo ungefär. Ligger fortfarande omkring -3 kg sedan inskrivningen. Tycker det är jätteskönt. Man känner sig tillräckligt stor på slutet ändå utan en massa extra vikt. Så jag är nöjd och äter bra!

Börjar få kramp i vaderna ibland, inte skönt! Igår var vi ute o gick en bit. Jag stannade nog 7-8 gånger och hade riktigt ont i livmodern. Vet inte om det var sammandragningar eller värkar men hade jag känt såhär om 10 veckor så hade jag garanterat trott att förlossningen var på G =/. Som tur var så gick det över!

Mjölk rinner det hela tiden kan inte ligga på sidan eller örja mig ner utan att det tokrinner. Så det blir nog dags att börja sova med BH och inlägg i dem snart.

Annars mår bebisen bra! Sparkar och buffar så hela magen rör sig :). Han är livlig nu och jag älskar det! Tänk att det inte ät så långt kvar tills vi får träffa dig lille gos. Om 3 veckor är det dags för ultraljud :D

Freedag


Bästa dagen på hela veckan. Jesper slutade tidigt idag och fixade reparation på vår vagn samt tränade innan han kom hem vid 14.30. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna och fick huvudvärk så jag somnade kort efter att han kommit hem. Fortfarande helt slut i kroppen och fryser :(. Vi skulle åkt till Jespers syster med familj idag men vi hoppar det med tanke på att jag inte känner mig helt hundra.

Nu är Jesper iväg och köper mat. Pizza till honom och grekiskt till mig (kycklingspett med ris och tsatziki är så gott!)
Vi hade bestämt att göra hemmagjord pizza idag men jag mådde illa av bara tanken på att äta det haha helt plötsligt men så är det ibland. Speciellt när jag är gravid, gud så känslig och larvig jag blir över vissa maträtter och lukter.

Jesper slängde ihop en kladdkaka här hemma som var tänkt att vi skulle ta med oss till E&M. Gissa vilka som kommer frossa kladdkaka ikväll ;)

Vincent är en liten tröttis idag, precis som sin mor, så han sover nu. En extra gång innan kvällen men han brukar somna utan problem ändå när det är dags så det bir nog bra ändå. Åh nu är det helg, njut!

Dags att...


Uppdatera lite. Idag tog jag hand om en riktig monsterdisk här hemma. Det var Jespers disk men jag klarade inte längre av att ignorera den så jag var tvungen. Vincent sov till 12.15, därefter klädde vi på oss och hämtade Onni. Sedan bar det av till mvc. Vincent och Onni lekte i väntrummet och jag kollade blodtryck och sådant. Blodtrycket hade sjunkit nu så det var sköönt. Har varit lite orolig över det men nu var allt bra igen. 700 gram har jag gått upp på 2 veckor så nu börjar bebisen växa till sig mer ;). Ligger fortfarande på -3 sedan inskrivning men det var nog illamåendet i början som gjorde att jag gick ner. I varje fall har bebisen växt och både mått och hjärtljud var så bra så bra.

Onni följde med hem till oss och lekte en stund med Vincent. Vi hann att fika lite också :). Trevligt med besök!

Nu- dags för middag som min käre fästman lagat ;)

Gos


Njuter av att min son är så gosig och ska kramas hela tiden just nu. Han luktar morgonmys, nya sängkläder och bebis. Mmmm den bästa doft som finns!

Nu ska vi ta och äta grötfrukost.

Bästa bästa


Så bra!

Tråkiga Tisdag


Kanske man inte får säga men ofta känns det så. Vi gick upp vid 8, åt frukost. Sedan har vi lekt, Vincent har sovit vi har ätit lunch och fikat. Nu dansar Vincent framför tv:n till VH1. Ser så gulligt ut när han guppar med rumpan :D
Prick 11 somnade han idag, utan gnäll eller så. Han såg inte jättetrött ut men jag bestämde mig för att prova ändå och det funkade. Det är ju hans sovrutin numer men lite gnäll brukar det alltid vara men hoppas det fortsätter som nu. Utan gnäll alltså :)

Lunchdax




Efter lunchen vart det ett bad för kladdmästarn


Nybadad och leker på sitt rum




Tittar TV i gungstolen

Dagens


Klockan 11 börjrade jag att plcoka lite här hemma. Vek tvätt, satte igång en ny, dammtorkade och plockade ur disken. Då hade jag ju redan börjat så då kunde jag lika gärna diska, dammsuga, städa toaletten och våttorka överallt. Det är härligt att städa ibland. Dock var det inte lika kul när jag var klar, svettig och HUNGRIG. Kollade kylskåpet och vad fanns där, jo ingenting. Inget att äta, fy inte alls kul. Så idag har det blivit två knäckemackor utan pålägg till lunch. Godare har man ju ätit!

Vincent springer runt här och leker. Märker inte direkt något av att han slog i huvudet förutom att han är lite mammigare än vanligt. Vill sitta i famnen och kramas. Så lite skärrad vart han nog.
Vi slappar och kollar TV just nu. Pappa Jesper slutar 16.30 så vi ska ner och hämta honom i tumba om en timme. Vi måste handla och hämta ut paket.

Hoppas ni har en skön måndag!

Monday

Tycker så himla synd om Jesper. Han gick upp tiiidigt imorse för att hinna vara på jobbet 07.30. Istället får han vänta på buss i 30 min och sedan på tåget och dessutom gick inte tåget ända till södertälje utan han måste ta ersättningsbuss för att komma fram. Han är ju inte ensam alla beoende av kollektivtrafiken drabbas ju på ett eller annat sätt.
Skittråkigt verkligen att det är såhär. Jag är så förbaskat trött på denna snö. Man kommer ju inte fram någonstans. Varken med bil (läskigt att köra) eller med vagn eller med kollektivtrafiken. Så färdiggnällt :)

Medan jag satt o skrev detta klättrade Vincent upp i sin gungstol (som vanligt) han satt fint och gungade. Sekunden efter han han halvt ställt sig upp och försöker nå gardinen. han tappar taget och faller på näsan :(
Lilla vännen... Vi har inget hårt golv men ändå, får hålla honom under uppsikt lite så det inte har hänt något med lilla huvudet. Han var så trött också så nu har han ätit välling och somnat på 2 röda. Får se hans status när han vaknar.

Lördag - Söndag


Lördagen bjöd på massa kul. Först var vi bara hemma och slappade men sedan åkte vi hem till mapa för att äta middag, träffas och kolla mello. Vincent ville bada där som vanligt och det fick han ju såklart. Han riktigt mös i vattnet och hade jättekul. Sedan åt vi middag, tyvärr ville inte Vincent sitta snällt i sin stol och äta utan han ville bara leka. Så vi fick äta i omgångar jag och Jesper men det funkar ju det med ;).
Mello i vardagsrummet med tänd brasa vart det sedan. Mysigt fast tyvärr inga bra låtar direkt. Jag gillade Timotej faktiskt så det var kul att de gick vidare. Vi lyckades få Vincent att somna vid 19.30 så vi fick kolla i lugn och ro, perfekt! Sedan åkte vi hem vid 22 och Vincent somnade direkt hemma så vi kollade OS och somnade tidigt.

Idag skulle jag egentligen träffat Carro men hon har blivit magsjuk så vi fick ställa in det :(. Istället blir det fika hos Jespers farfar som fyllt år, det blir trevligt! Sedan middag hos svärisarna :D

Vecka 28


Gravid vecka 28

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett
glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu
ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.




Läggning...


Nu pågår läggning av trött lillkille här hemma. Han skulle egentligen sovit för minst en timme sedan. Men efter sprutan idag så var han så trött redan vid 18 och sov en timme. Vilket helt naturligt skjuter fram läggningen inför natten. Två flaskor välling har han dragit i sig så magen är garanterat full men sova vill han inte. Snart kanske...

Ensam fredag


"Åh vad härligt Jesper slutar 3" tänkte jag. Sedan blev mysfredag istället grabbkväll o hockey för Jespers del och en ensamkväll för min del då Vincent bestämde sig för att somna när Jesper gick ut för dörren. Nu är han dock vaken igen och ränner runt i sin pyjamas. Jag har gjort sådant man inte ska göra en fredagkväll. Hängt tvätt, diskat och plockat undan alla leksaker. Men skönt att få det gjort innan lets dance för risken är ju att jag inte kommer ur soffan efter det ;). Nu vill Vincent att jag stänger ner här så det ska jag göra.

Ha en mysig fredagskväll och njut av helgen!

Vincent rutiner...


Vincent sover nu. Vi har fått in riktigt bra rutiner känner jag även om jag missar min sovmorgon så är det perfekt.

7.30-8.00, vaknar. Vi går upp och äter frukost. Borstar tänder och byter blöja.
9.00-11.00, leker, lyssnar på musik.
11.00-12.30, Vincent sover ibland mer och ibland mindre (dricker en flaksa välling). Jag äter lunch.
13.00, Vincent äter lunch. Hemma eller borta beroende på dag. Får ny blöja.
14.00, lek och bus fram till att pappa Jesper kommer hem vid 17.30-18.00. Äter middag med oss ibland sover han denna tid.
19.30-20.00, Får gröt. Badar med pappa och borstar tänderna. På med pyjamas och ner i säng. Somnar kort efteråt beroende på om han sovit vid middagstid eller inte.

Vaknar ibland vid 23.00 och vill ha välling.


Nu ska jag äta pannkakslunch (rester från igår) och sedan är det på med masken som gäller.


Liten sommargullis...



Frukost och sömn


Nu har vi precis avslutat frukost. Det blev rostmackor med mjukost för oss båda. Vincent fick yoghurt till, han älskar det! Idag ska vi till bvc och Vincent ska få sin 1-årsspruta. Jag ringde och kollade igår om vi möjligtvis glömt bort vår tid och det hade vi ju. Den 20:e januari skulle vi varit där men det var ingen fara nu går vi en månad senare istället. Som tur var så hade en mamma precis avbokat sin tid så då fick vi den redan dagen efter :). Skönt att få alla sprutor avklarade. Nu hoppas vi bara att Vincent inte reagerar och vlir dålig av sprutan.
Jesper slutar tidigt idag också, mysigt. Vi längtar efter honom och att ha helg tillsammans!

Inatt sov lilla V mellan oss i stora sängen. Han har ju sovit i egen säng sedan han var 2 månader och i eget rum sedan han var 6 månader så han har lite svårt att komma till ro då han läggs ner mellan oss. Då vill han bara leka och förstår inte riktigt att ha ska sova. Men inatt var han så orolig, mardrömmar? så Jesper la ner honom mellan oss och han somnade direkt sötisen. Vad mysigt det var att ha honom så nära :). Han vaknade tidigt i morse och fick välling o kunde inte somna om utan klättrade på Jesper som en galning så då fick han ligga i sin säng igen och somnade på direkten (han tycker bättre om sin egen säng verkar det som). Haha men det är ju bara bra iofs. :D

Fundering...


Tänkte att det är dags att äta upp räkorna i frysen så idag får det nog bli keldas fisksoppa med lax, räkor och potatis i. Till det måste man ha baguette så vitlökssmör på dem och lite mozzarella o in i ugnen, gud så gott! Ja det måste jag göra idag. Sen är det ju även pannkaksdagen så några plättar till "efterrätt" hade ju inte varit fel, fast vi har inget plättjärn så det kan bli svårt. Får bli hederliga pannkakor med drottningssylt om vi orkar. Härligt, nu längtar jag till middag :)!

Torsdagsbestyr


Har knappt sovit något inatt så jag känner mig inte alls på topp kan man säga. Huvudvärk och ont i stackars ögonen som bara vill slå igen. Nu har ju även lillebror i magen börjat hålla mig vaken om nätterna så när inte Vincent gör det så gör lillebror det. Men 3-4 timmar lyckades jag nog skrapa ihop ändå.
Ska iväg och handla idag och behövde lite barnpassningshjälp så pappa ställde upp :D. Sådan tur jag har! Det är inte det lättaste att bära 2-3 fulla matkassar, Vincent och hans skötväska på samma gång. Så på detta sätt blir det jättebra.
Nu sover lillis och klockan ett ska vi vara hos morfar så jag passar på att äta lunch. Proviva nyponsoppa med några finncrisp (inte den samrrigaste lunchen direkt men har man inget hemma får det bli så). Skönt att fylla på kyl och frys så slipper man tänka på det ett tag och så finns det alltid något att göra lite bättre lunch på :)

Blä, varning för klag...


Blir så trött att de håller på o bygger och gräver vid vår väg heeela tiden. Känns som att de gjort det sedan vi flyttade hit för 1,5 år sedan. Aldrig lugn och ro. Det värsta är som idag att de stänger av vattnet i tid och otid så jättekul när jag skulle sätta mig och äta lunch. Inget vatten. Då blir man helt plötsligt extra törstig såklart!

Ingen av oss har sett lappen de satt upp heller eftersom vi båda använder källarvägen när vi ska ut och inte porten där lappen sitter :/ så nu är det bara att vänta tills vattnet kommer igång igen och sedan ska jag dricka massa massa vatten, mmm!

Tävling



"Jag är med och tävlar om en handgjord tavla gjord av annasara.net 
hos mommyatnineteen.blogg.se!!! Tävla HÄR du också "



Åh som jag längtat efter en sådan här tävling. Så fint och speciellt med personliga ting som förgyller hemmet. Denna tjej är superduktig och så kreativ. Hoppas jag vinner! :D


Trött


Jag är så trött! Fy vad jobbigt det är när ögonen går i kors hela tiden. Anledningen är Vincent och hans nya rutiner. Han har börjat somna snällt vid 8 på kvällen och vaknar då klockan 7 på morgonen. Han sov förut till 9-10 och är man van att få sova så länge och sedan helt plötsligt inte få göra det, ja då blir det kaos i min hjärna. Ja jag vet att jag varit bortskämd men ändå ;)

Idag blir det nog en film efter lunch. Vet inte vilkan film än bara men det ordnar sig, någon bra ska jag hitta! Nu håller Vincent på att somna och sedan när han vaknar är det dags för lunch. Han får äta samma som jag, rester från igår. Han älskar kycklingen :D!

Städdag och besök

Idag har jag varit sååå duktig om man får säga så själv ;). Såg monsterdisken i morse (disken är Jespers) och tänkte göra honom glad så jag tog tag i den och städade köket. Sen såg jag hur smuligt och dammigt det var och då speciellt under en viss herres stol. Så jag fick en sådan lust att dammsuga och det gjorde jag då efter att jag dammtorkat alla ytor och städat toaletten. Sedan tänkte jag att det var lika bra att våttorka också och fixa tvätt och byta sängkläder. Så hela lägenheten har fått sig en omgång idag och det känns så himla skönt. Ont i ryggen och bäckenet har jag och dammsuga är väl inte bästa rörelsen med foglossning men idag får det vara värt det. Har haft jättetrevligt sällskap av först pappa och sedan Onni och de springer ju mer än gärna efter Vincent så jag har kunnat vila lite då :)

Jättekul att Onni kom hit en stund idag så skönt med sällskap och lite fika. Jag bakade kokosbollar så vi skulle ha något att fika på :) det var riktigt gott. Nu sitter jag och har det lungt och skönt o läser tidning. Lilla V somnade för en halvtimme sedan så jag njuter lugnet ich tystnaden en stund. Strax kommer Jesper hem med ingredienserna till dagens middag. Det blir kycklingfilé i sås med rotfrukter i ugn och fetaostsallad. Mums!

Lägger upp recept, de finns ju de som kan vara intresserade och som har lite mattorka ;) dessutom är denna rätt så himla god.

Kycklingfile med rotfrukter 4-5 pers

Färsk/fryst kycklingfilé ca 3-4 filéer
Potatis
Morötter
Palsternacka
Zuchini

Till sås:
Grädde
Soja
Kycklingfond
Salt & Peppar
Mjölk

Gör såhär

Sätt på ugnen på 225 grader

Hacka och skär potatis,mörotter, palsternacka och zuchini efter tycke. På med olivolja och salt och in i ugnen.

Dela varje kycklingfilé i tre delar, stek tills genomstekta. Häll i 2 dl grädde och 1 dl mjölk i pannan. Ta i 1-2 matskedar kycklingfond och några droppar soja (mest för färgens skull). Blanda i salt och peppar efter tycke och smak. Låt puttra ihop lite. Ha eventuellt i lite creme fraiche så att såsen blir tjockare.

Vi har alltid fetaostsallad med avokado till detta.

Till sallad:
Isbergssallad
Gurka
Tomat
Rödlök
Fetaost
Avokado




Måndagsmys


Hemkomna från Öppnaförskolan och jag har dessutom handlat middag. Känner att jag behöver ett par extra armar ibland då jag är iväg med Vincent och har handlat. Det blir ju till att bära honom, skötväska och matkasse. Det går absolut, men det är tungt. Skönt att vara hemma tyckte Vincent och bytte humör från att ha varit gnällig och ledsen när vi var iväg till att spricka upp i världens leende och skratta åt allt. Han längtade hem med andra ord ;).

Skönt att komma iväg lite ändå men varken jag eller Vincent verkar gilla att det är på måndagar öpfn är. Vi är båda sega efter helgen och Vincent kan sova flera timmar på dagen. Dessutom blir resten av veckan så tom. Denna vecka är hittills helt tom på aktiviteter men jag ska ta och ringa Onni ikväll och höra om hon vill komma över på fika. Det skulle vara mycket trevligt.

Nu ropar en liten herre på mig här...
Trevlig måndag!


Springer runt runt på öppnaförskolan o har jättekul


Vill inte sitta i mammas knä när det är sångstund men den där dockan vill jag ha


Röj röj :)

Måndagsmage


Idag ska vi iväg till öppnaförskolan. Vincent sover just nu men det är bara bra, då är han pigg till att vi ska åka. Vi ska träffa Natacha och lilla Evelina däruppe som vanligt, mys! Evelina fyller 1 år idag, stora tjejen.
Tog lite kort på magen och såhär ser den ut vecka 26+1!

Börjar längta som en tok efter lillbebisen nu. Det känns som att jag varit gravid i evigheter ;). Men vi har en del saker att se fram emot i vår så tiden kommer nog gå ganska fort ändå.

Först ska vi på profylaxkurs sedan är det dags för 3D ultraljud och sen fyller Jesper 21.

1:a april flyttar vi och då är det också påskhelg. Sedan ska jag och Jesper äta på Wallmans (julklapp från mapa) bara vi två :). Strax därefter är vi inne i maj vår månad och då kan det ju faktiskt ske närsomhelst. Då är vi nog klara med all flytt också så då är det helt okej om bebis vill titta ut lite tidigare ;)


Vecka 27


Igår gick jag in i vecka 27, helt sjukt! Snart vecka 30 och då vet jag av erfarenhet att det går ruskigt fort.
Nu är bebisen livlig och buffar så hela magen rör sig. Han sover gärna på dagen och är vaken på natten och tidig morgon. Så ibland är det omöjligt att somna om då jag inte får ligga som jag vill för då blir bebis sur ;). Inga nya bristningar har jag fått och det tackar jag för. Har så det räcker från graviditeten med Vincent :).

Vecka 27

Barnet
Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma
Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

100

Min ticker i vänster hörn visar fel. Jag har gått 2 dagar länge i graviditeten är vad de visar. Så idag är det 100 dagar kvar till beräknad förlossning. Det är en liten milstolpe faktiskt, nu är det inte långt kvar. Vi längtar efter dig lillebror (eller syster)!

Titta han snackar


OMG big news. Vincent pratar... Eller i varje fall sa han ett nytt ord men ändå det var så medvetet och han visste att han var duktig när han gjorde det. I förmiddags lekte han med sin blåa boll, slängde den på marken, pekade mot den, tittade på mig och sa "bull" och så log han från öra till öra. Såå duktig mammas lillkille!

Både bra och dåligt

I onsdags vaknade jag helt skakis och kände mig magsjuk. Jesper fick vara hemma så jag kunde kurera mig. Lite bättre blev det under dagen men sedan kom tröttheten, muskelvärk och mer skakis. Torsdagen började likadant men det känns nu som att det inte var kräksjukan utan något jag ätit efetrsom jag inte har spytt någonting. Och idag mår jag jättebra :/ konatigt men skönt. Så jag skulle avbokat min tid til barnmorskan igår men jag mådde så bra just då och ville veta mitt sockervärde och blodtryck så jag pallrade mig iväg dit ändå. Jesper var ju med Vincent så jag kunde åka iväg själv.

Hos barnmorskan såg mitt sockervärde och järnvärde jättebra ut så jag behöver inte äta några järntabletter. Skönt för då slipper jag biverkningarna av dem. Däremot har jag fått högt blodtryck lite plötsligt jag brukar ligga på 120/60 eller 120/65 som mest. Övertrycket kan variera och öka om man är stressad men igår låg jag på 127/75 och då är undertrycket högre än jag brukar ha så det var lite oroande och måste hållas koll på. Jag fick tid om två veckor igen egentligen ska jag gå var fjärde vecka. Vi ska hålla lite koll på vikten också då jag står still och har bara gått upp 2 kg men det var länge sedan. Men så länge jag inte går ner i vikt så är det ganska lungt än sålänge. Men livmodermåttet och hjärtljuden är mycket bra så visst växer vår lille älskling.

Ikväll ska Jesper iväg med jobbet på galej så jag och Vincent är ensamma hela kvällen. Tråkigt men så är det ibland.
Nu kollar vi på Emil i Lönneberga och ska snart äta lunch!

Såå fin


Just nu längtar jag som en tok till att vi ska flytta. Framförallt till att fixa skötbordet. Jag har länge suktat efter en skötbädd hos barnlycka som har så fina barnartiklar. Tänk att få byta blöja på den fina, helt klart roligrea än den uppblåsbara vita vi har nu ;)


Thaigryta!

Alldeles strax är det middag vi väntar bara på att riset ska bli klart. Thaigryta med ris blir det idag. Denna gryta är så himla enkel och god så jag tänkte dela med mig av receptet här nedan.

Thaigryta 4-5 pers

Kyckling fryst/färsk ca 4-5 filéer
Wokgrönsaker frysta 1 påse
Thaisoppa från kelda 1 liter


Gör såhär

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Stek i wokpanna eller gryta på medelhög värme i lite olja. När kycklingen blivit vit häll då i wokgrönsakerna tills "frosten" försvunnit. I med keldasoppan och låt koka upp. Klart!
(jag gillar haricot verts och häller gärna i lite extra av dessa tillsammans med wokgrönsakerna)


Serveras bäst med ris men bulgur går lika bra :)







1 årskalas!


Vi firade Vincents 1 årsdag både lördag och söndag och här är lite bilder ifrån helgen


Tårta med jordgubbskräm och vaniljgrädde inuti. Utanpå är det grädde, jordgubbar och choklad!


Vincents kompis Alexandra visar upp sin lillasyster Izabella :)


Lilla gullungen Nathalie som snart också blir 1 år!


Busar med Gudfar/morbror


Leker med nya leksakerna





Även denna dag bjöds det på likadan tårta och jättegoda mockarutor


Man blir törstig av tårta


Lilla V funderar på något nytt bus!


Lillkusinen Pontus kom på besök med sin mamma och pappa. Här med pappa Micke!


Busar med faster


Dags att duscha efter allt tårtkalas. Nya pottan var jättebra "duschstol" men kissa i den ville han inte.


Får hålla duschslangen själv = Happy!


Måste berätta att Vincent var jättegullig med Pontus han fick klappa på honom och gjorde det jätteförsiktigt och sedan pussade han lille Pontus på handen, supersött! :D

Förlovning

Vi försökte få till något bra kort på våra ringar och det gick väl sådär men vi är helnöjda med ringarna iaf.



Vitt guld 18k med 5 briljanter i min ring. Jespers är bredare och helblank. Love them!


Vecka 26


Söndag idag och det betyder att jag också går in i en ny vecka. Lillebror börjar bli mer livlig men sparkar mest kväll/nattetid. Ibland trycker han på blåsan så jag bli akut kissnödig men det händer inte så ofta än. Har gått upp 2 kg i vikt men ligger fortfarande på minus från inskrivningen. Så vikten står ganska still fortfarande och jag pendlar lite med några hundra gram upp och ner. Efter den här kalashelgen med tårta och allt så kommer nog vågen peka uppåt ;)
Läcker mer och mer bröstmjölk och vaknar alltid med en mjölkskorpa på bröstvårtorna. Har börjat få kramp i vaderna och hoppas att det inte förvärras, hade jättejobbiga kramper när jag väntade Vincent. Speciellt då jag skulle sova. Foglossningen är jobbig men jag kan hålla den i schack om jag inte går eller gör något alltför ansträngande.

Vecka 26

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt. Hela kroppen påverkas av graviditeten.


Lillkusin


Sent i onsdagskväll (3/2) så kom Vincents lillkusin Pontus. Han var beräknad runt den 20/2 men ville titta ut lite tidigare och det är vi bara glada för. Just nu är lilla familjen på BB och stannar nog några dagar till så vi får se när vi äntligen får träffa dem. Kanske efter helgen.

Nu i helgen ska vi ju ha två kalas. Så vi har mycket att stå i. Städa, handla, baka och fixa en massa. Men det ska bli väldigt roligt och Vincent kommer säkert att ha jättekul med alla kompisar som kommer på Lördag. :D

Idag ska jag, Jesper och min mamma åka in till stan och hämta våra förlovningsringar, mycket spännande! Vincent ska passas av morfar hemma. Ska försöka få Vincent att somna här hemma först och sedan beger vi oss hem till mapa.

Happy Friday! :D

1 år!


Vid denna tid den 4:e februari 2009 låg jag med värkar, onda värkar. I journalen står det att jag var öppen 6 cm klockan 14.10 Det skulle dröja fram till 16.55 innan han äntligen var ute.

Klockan 16.55 hände något magiskt som inte går att beskriva i ord. Vi blev föräldrar och ett nytt kapitel i livet började. Ett nytt liv föddes och har sedan dess fört med sig så mycket. Glädje, lycka och kärlek på en och samma gång! Det lilla liv vi skapat någon gång 9 månader tidigare fick namnet Vincent. För oss står Vincent för den kärlek vi kände då klockan 16.55 den 4:e februari och varje gång jag uttalar hans namn sprider sig en glädje och en stolthet inom mig. Att det var just han som kom till oss. De säger att man blir religös när man blir förälder och jag förstår verkligen det. För det måste vara någon högre makt som sett till att vi fått en sådan fantastisk son.

Idag har det gått 1 år sedan vi äntligen fick träffa honom. Den bästa dagen i mitt liv!











Busig och nyvaken 1 åring!


Fick öppna paket från pappa, titta det var en liten anka! :D


Fin anka!




Jag är en glad liten pappa-kopia! :D

Bebis påväg


Ja inte vår då utan Jespers systers. Fick veta nyligen att de åkt in imorse då hennes vatten hade gått och enligt senaste uppdateringen beräknades det vara någon timme kvar tills bebisen skulle vara ute. Så spännande! Vi sitter på nålar här hemma :).

Skönt att den kommer tidigare, tror hennes BF var den 20:e. Men ganska kul att vi åkte in till BB exakt 1 år tidigare ;) det är ganska kul då många i vår släkt delar födelsedag men nu verkar det ju bli 1 dag innan Vincents födelsedag :D. Men jätteroligt för dem nu väntar vi med spänning vad det blir och hur de mår.

3/2-09


För 1 år sedan idag vaknde jag med värkar (äntligen) vid 04.00 på morgonen. Sedan gick morgonen åt till att packa klart BB-väskan, ringa förlossningen och kolla om de hade plats och klocka värkar. Vi åkte in till Huddinge sjukhus där konstaterades det att jag var öppen 2 cm och att varannan värk var "liten" och varannan "stor" alltså öppnade jag mig inte. Jag hade några dagar tidigare sagt till Jesper att bebisen kommer nog den 4:e. Så när jag går där den 3:e och har jätteont så kläcker han ur sig "ja, det blir nog den 4:e som du sa"! Åh jag blev så arg hur kunde han säga så?! Fan jag tänker int ha såhär ont en dag till. Haha men det skulle ju visa sig att han hade rätt :).




Helgmys och glädjetjut!


Vi har haft en jättemysig helg. I söndags var vi hos mamma och pappa vi åt favoriten (kyckling med vindruvor och ädelostssås i ugn) mmm så gott! Vincent passade på att kissa när vi hade tagit bort blöjan för att sätta på en ny så vi satte ner honom i mapas badkar. Han såg så lycklig ut så vi tyckte han kunde få bada en stund. Så mormor och morfar fick bada honom medan jag och Jesper badade i bubbelkoppen ute. Åh så skönt det var! Solen lyste och det var iskallt ute, vackert. Sedan när vi kom in då var Vincent så ledsen för att han blivit upplockad från badkaret. Han tyckte det var så mysigt och njöt verkligen :D

Igår var vi på öppna förskolan och Vincent hade jättekul. Han gick fram och tillbaka genom rummet, lekte och gjorde små glädjetjut då och då. Man ser att han trivs! Han är väldigt förtjust i en pappa där och vill gärna sitta i hans knä en stund och kramas. Så ler han det största leendet han kan haha vet inte varför han dras så mycket till just den pappan :). Kul att han inte är det minsta rädd eller blyg för andra människor och barn.

RSS 2.0