41 veckor


När fick du reda på att du var gravid?
17 maj 2008
Blev det en chock?
En ganska stor chock ja
Hur gammal var du då?
19 år
Hade du mycket halsbränna?
Nej inte vad jag kan minnas
Spydde du mycket?
Inte en enda gång, mådde riktigt bra
Hade du mycket foglossning?
Från och med vecka 30 började jag få riktigt ont det försvann vid förlossningen som tur va =)
Ditt sf-mått som störst?
Var hos barnmorskan i vecka 41 och då var magen på sf 36
Har du fått bristningar?
En del ja men det var det värt =) Inget jag direkt tänker på
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Det pendlade lite men jag hade hela tiden en känsla av att det var en flicka. Så fel jag hade, haha =D
Vad hoppades du på?
Ett helt och friskt barn!
Gick du över tiden?
Egentligen inte då det inte räknas som det förens man gått över v.42 men jag gick 9 dagar över BF så Vincent kom i vecka 41+2
Födde du för tidigt?
Eh, nej
Hur var förlossningen?
Dryg men allt som allt, jättebra. Epiduralen var bäst och krystningen gick jättefort och smidigt. Det bästa jag gjort helt klart!
Blev du sydd?
Nja 2 stygn inuti. Fick bara skrapsår.
Dragen med sugklocka?
Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, Jesper, vår Doula och 2 barnmorskor som kom o gick
Hade du någon nära med dig?
Jesper som var det bästa stöd man kan tänka sig. Är jättestolt över honom.
Vilket sjukhus födde du på?
Södertälje BB
Hur stor var bebisen?
53 cm lång och vägde 3850g
Vad fick den heta?
Vincent Mats Vilhelm
Var allting värt det?
Absolut! Väldigt värt det.
Vill du ha fler barn?
När jag vet resultatet så JA minst 1 till! =D

Stapplande


De senaste dagarna har Vincent blivit modigare och modigare och släpper det han håller sig i och går något steg. Sitter man ganska nära kan han släppa stå i några sekunder och sen ta två steg mot en. Så himla häftigt att han knappt är 9 månader och går snart. Som tur är så är han inte alldeles för våghalsig utan han släpper bara om han ser att avståndet till dit han vill är ganska nära.

Lite bilder på min goding...

Han är iaf inte snål med kramar som tur är ;)

 

Goset imorse - Nu kommer jag till dig, mamma!








Torsdagsmys!


De senaste nätterna har Vincent sovit heeela nätter och vaknar inte förens mellan
8.30 - 9.30. Den tiden passar mig väldigt bra =)

I veckan har vi bara varit hemma förutom i tisdags då vi gick till öpfn. Vincent hade jättekul men han sitter ju inte still direkt så jag ränner runt där efter honom. Lite kul att de andra mammorna kan sitta o prata o deras barn sitter jämt max en meter ifrån dem. Vincent bryr sig knappt att jag är där och bara kryper iväg ;) Fast ibland kan han bli kramig och kryper upp och vill at jag ska ta upp honom o kramas lite sen går han bara iväg igen. Men det är iaf en social kille vi fått och det underlättar mycket faktiskt.

Just nu ligger lillis o sover ch jag passar på att sitta här och samtidigt äta lite lunch. Det blev resterna från gårdagens middag- kyckling i ädelostsås med vindruvor, som får ligga i ugnen en stund, med lite bulgur till. Smarrigt!

Till dig min son!



Du och jag, förevigt



Footprints in the sand

Har man sett... Vilket temperament!



Idag har vi som vanligt en soft måndag. Bara busar,leker,myser och kramas. Försöker lära Vincent att pussas säger ofta"Får mamma en puss!" och kommer nära med munnen. Ibland öppnar han munnen lite och står still och ibland skakar han på huvudet. Haha så förstår gör han nog. Han är ju ganska välpussad! =D

Temperament börjar visa sig iform av ilska när han inte får leka med något han vill leka med som datorn och sladdar. Och tar smoothien slut blir han fullkomligt galen (inte riktigt  men arg blir han). Han har aldrig visat förut att han bryr sig så mycket om man tar bort honom från datorn tex men nu så.

Imorgon blir det Öppna förskolan som varje tisdag. Veckans händelse! =D

8 månader


Today is the day! Vincent bus fyller 8 månader. Lilla älsklingen är lite förkyld och hade feber ett tag men det verkar vara bättre nu =). I present fick han ett par supergulliga grå tofflor från "Vincent shoe store" av farmor som shoppade dem på undrbara barn mässan idag. Coolt att det står Vincent på dem. Klart att han ska äga ett par fotvärmare därifrån.

Annars har detta varit en riktig seg-dag. Städat lite bara. Vi har iofs fått bilen såld så nu blir det till att hämta nya bilen så fort som möjligt. En svart volvo v70 08:a med beige skinnklädsel är vi nu ägare till =D

BVC-dags!


Glömde helt bort att vi hade tid kl:11.00 idag till BVC så 10.20 kom jag på att juste, gaah! Det var bara att klä på sig och lillen o gå iväg.

Det gick superbra där. Vill inte skryta men hon tyckte att han är väldigt tidig med allt. Stadig blick, kryper och går runt bord. Det där med att gå runt bord är "normalt" kring 10 månader och han har gjort det sen han var 7 =D. Man blir ju ganska stolt faktiskt, haha. "Lilla" plutten väger 10,6 kg (oj oj) och är 75,5 cm lång. Så 2 kurvor över normal ligger han, vilket han gjort redan från start. Huvudomfånget ligger på normalkurvan.

Stackarn var så trött därborta men det gick så bra ändå. Efteråt fick han följa med mamma in på ica då jag skulle köpa skinka, loka citron och lite riskakor med smak (mums!)

Nu ligger älsklingen och sover och jag äter lite pasta med skinka och citronsås till lunch!

Happy Friday!

RSS 2.0