Hoppas, hoppas!



Vi har fått hoppfulla besked angående en viss sak. Jag håller tummar och tår att det blir som vi vill!

Vecka 20


Halva tiden har gått och den har gått sjukt fort så nästa halva lär ju gå ännu fortare. Vårterminen brukar dessutom gå fortare och om 5 månader ganska exakt så är det dags för lillebror att titta ut! :)

Jag har börjat drömma så konstigt, mycket att jag ammar ;) det är väl en förberedelse kanske. Det är mycket tankar kring boende och inredning och vilka babysaker jag vill ha ordnat innan bebisen kommer, men det är ju så kul haha.

Vecka 20

Barnet

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.

Vikt 350 gram.

Mamma

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten.


Jul, Jul och mera Jul!


Jag älskar julen - sammankomster och maten, stämningen och att alla är glada och upprymda. Vi firade igår hos mamma och pappa och det var så mysigt. Maten var supergod fast Jesper saknade leverpastejen ;)
Men oj vad fina julklappar vi fick och Vincent herregud vad han fick paket. Av sina fastrar och sin farmor och farfar och av gammelgammel mormor. Sedan av mormor och morfar, Onni, fanne. Vi hade ju sagt julklappar bara till barnen fast jag och Jesper fick ändå så mycket fint. Jag måste säga att jag känner mig otroligt tacksam och lycklig över vilken fin och omtänksam familj vi har, det känns tryggt att fostra och låta våra barn växa upp i denna familj.

Idag blir det julfirande med min pappas sida. Faster med familj, farmor och såklart mamma o pappa. Det ska bli kul att träffa min gudson och hans lillasyster som är lika gammal som Vincent :). Så det blir julmat igen men det är ju så gott så det gör mig inget alls.

Imorgon blir det julfirande igen fast med min mammas sida denna gången. Morbror med familj, mormor och kusin. Myysigt :D




Strååålande Jul!


Imorgon är det julafton. Vincents allra första julafton. Tänk att det blev snö på julafton just i år, när Vincent kommit. Det kanske var meningen ;)

Vi ska upp till Jespers mamma och pappa och äta risgrynsgröt till lunch och kanske får Vincent lite julklappar också :). Vi tar pulkan upp dit så imorgon blir det inte bara permiärjul utan också premiäråkning i nya pulkan. Mys! Sedan hem till mina föräldrar för att fira, middag och kalle anka o allt som hör till. Ska bli jättemysigt.


Lyser det inte liiite mycket bus i hans ögon...?





Oj kom på att

Vi fick ändrat datum på RUL från den 25:e maj till den 23:e maj så varje söndag går jag in i en ny vecka, förut var det varje tisdag. Igår gick jag alltså in i vecka 19 snart har halva tiden redan gått. Ändå tycker jag att det är ganska skönt att vi får vänta till våren faktiskt. Har så fullt upp ändå med Vincent nu som går och halvspringer =D

Vecka 19

Barnet

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.

Mamma

Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossning.


Längtan...


Det är en lillebror som kommer till oss i maj, eller juni kanske det blir tillochmed om jag går över BF som förra gången. Det kommer att bli sååå mysigt och jag längtar så tills det är dags. En liten brolla =D
Han kommer nog att få hete Viggo eller Ludvig men det lutar helt klart mot Viggo. Bröderna V haha!

Även då barnmorskan försökte visa oss könet på UL så kunde vi inte se alls. Haha men hon kan ju det där så vi får lita på att hon har rätt men öndå vågar jag inte handla något blått till bebisen. Man har ju hört om de som kollar könet o sen kommer det ut något annat än vad som sas. Så vi får se om jag vågar handla något innan ;)

4:e advent!


Igår hade vi adventsfia här för Jespers familj. Det var mysigt och väldigt gott. Sill o potatis, julskinka, julmust, glögg, lussebullar o pepparkakor. Det vart mycket över så jag åt julskinka i mängder igår men gott är det!

I tisdags när jag o Natacha var på öppna förskolan med våra små så frågade en av "fröknarna" där när vi skulle börja jobba igen. Jag berättade då att Vincent ska få ett syskon så att jag därför inte hinner börja jobba. Hon var nog den första som inte reagerat "oj redan" utan sa "Åh det är den finaste gåva man kan ge sitt barn, ett syskon". De orden värmde mig verkligen, också för att det är så väldigt sant. Vad vore livet utan min bror Mathias?! Vi har delat så mycket tillsammans och utan honom vore det inte alls lika underbart!

Här är H*n!



Inuti magen såg det ut såhär. Känns helt overkligt att vi ska ha en liten till. Tänk att vi har en sådan tur att inte bara få ett barn utan att dessutom få ge honom ett syskon. Att skapa och att bära liv är verkligen ett mirakel!






Fritt fram


Att gissa...
Tror ni att det är en flicka eller en pojke? =D

Soo Excited!


Åh imorgon så är Jesper ledig. Vi lämnar Vincent hos hans farmor och farfar som också är lediga. Sedan åker jag och Jesper till Huddinge sjukhus och gör ULTRALJUD! OMG jag är sååå förväntansfull och glad och upprymd. Kommer inte kunna sova alls inatt haha =D
Tänk det ska bli så spännande att se om det är en liten flicka eller pojke i magen, nej det har ingen betydelse men jag är så otroligt nyfiken så jag kan inte hålla mig. Förstår inte hur jag lyckades hålla mig förra gången... Imorgon vet vi som sagt men vi får se om vi tänker berätta för alla andra eller ej. Vi får nog ha gissningslek först iaf ;)

Vecka 18


Dagarna går så fort att jag helt glömde bort att skriva om vecka 18.
I varje fall börjar jag känna bebisen mer och mer nu. Fick 3 små men väldigt kännbara sparkar igårkväll. Det var lite annat än dessa bubblor som hållt på ett tag nu. Jesper försökte känna men jag talade o att det absolut inte går att känna på utsidan än, men om några veckor så. Har bara gått ner i vikt hittills, skönt. Sen kommer ju både barnet väga o moderkakan och allt vatten så det kommer nog. =)

Vecka 18

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska.


Nu går han...


Vincent gååår nu! Hela tiden, det är helt otroligt. =D
Jag skulle inte våga sätta ner honom ute men han går långa sträckor mellan bord och väggar, in o ut ur sitt rum. Han har ju hållt på nu ett tag och blir modigare och modigare för varje dag.

Idag har vi haft Onni på besök här, mysigt. Vincent blev jätteglad och tyckte det var jätteroligt med besök. Vi lekte en stund och fikade lite o sen skulle Onni gå hem. Då vart Vincent ledsen (han gillar inte när folk går) så han klängde på Onni o sen efter hon gick o jag stängde dörren då blev han jätteledsen o började gråta. Haha pluttis, det är ett bra betyg mormor ;)

Onni är alltså min mormor (Vincents gammelmormor). Vi tyckte det kändes så långt att säga gammelmormor så hon får heta Onni vilket var mitt första ord för mormor när jag var liten. =)

Oj oj oj


Nu händer det grejer här! Kan inte berätta just nu men kanske kanske ska vi byta boende. Vi får veta mer imorgon...

Sovkille...


Snacka om att jag har en liten tröttis här hemma. Vaknade halv elva gjorde han i morse. Somnade 12 och sover fortfarande... Kanske är rutinändringen han reagerar på. Vi har bestämt att han inte får sova den ena kvällsnapen som han gjort. Det blev nämligen så att han vaknade runt 21.00 och var sedan vaken till 00.30 ungefär innan han sov för natten. Nu håller vi honom vaken till 22.00 och så sover han för natten då istället.

I förrgår natt var han sååå trött på kvällen så han fick sova vid 21.00 men vaknade såklart en timme senare då och var sedan på sitt allra bästa humör fram till 02.00 då han äntligen somnade. Hans pappa hade somnat för länge sedan medan mamma satt uppe och försökte hänga med en kvällspiggelin... Inte så kul var det. Men nu hoppas vi att det funkar bättre snart. =)

Freedaag!


Vad härligt, det är freeedag och solen skiner!
Lilleman sover men när han vaknar så ska vi ut på en skön promenad. Det står att man kan få ont i ljumskarna när man är i vecka 17 och det stämmer verkligen. Har jätteont då och då, usch inge roligt. Hoppas det försvinner!

Men jag är glad ändå. Jag mår bra, har en underbar lillkille här hemma som säger mamma stup i kvarten och en underbar bebis som bubblar i magen! Livet kunde ju vara sämre.

BVC-dags!


Då var det dags igen för våg och måttband. Vincent har på 2 månader gått från 10.6 kg till 11.7 kg. Han har vuxit 5 cm, från 74 till 79 och motoriskt klarade han sig mycket bra och övrigt var allt bra också. Skönt! Nästa gång är vid 1 år och då är det också sprutdags. Vi ska snart ner igen och vaccinera lilla älsklingen. Så det blir spruta idag med =( men då är det klart sen iaf.

Nu sjunger vi imse vimse spindel. Det finns en på youtube som är himla bra. Vincent lyser upp o börjar dansa så fort han hör introt =D


Somnade gott efter besöket.

Magen vecka 17


Idag går jag in i vecka 17! Snart halva tiden har gått, jisses vad det går undan. Magen växer men är inte ivägen än så jag njuter för fullt. Känner inte av att jag är gravid ens förutom små bubblor och någon fisksnärt då och då. Så det är himla skoj och mysigt. Nästa torsdag ska vi på ultraljud, det ska bli såå spännande! Vill så gärna kolla könet denna gång så nästa torsdag vet vi nog ganska säkert om det är en liten gosse eller tös som gömmer sig därinne.



Oj, spegeln var visst lite skitig. Städerskan verkar ha sagt upp sig här hemma ;)


Vad händer i vecka 17?


Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.

 


 



10 månader av ren kärlek...



För exakt 10 månader sen var den lyckligaste stunden i mitt liv. 16.55 föddes en liten pojke på 3850 gram. 3850 gram och 53 cm lades då på mitt bröst. Finaste, gulligaste, underbaraste Vincent. Du berikar mitt liv!  ♥





"Lilla" magen...


De sa att magen blir stor fortare andra gången. Det var inget skämt.





Mysigt med bebismage...



(även denna grå fina koftan är ett traderafynd för 100 kr. Helt okej eftersom prislappen satt kvar)

Hemma hos oss



Hallen, med fina ljusslingan som jag tjatade till mig ;)

(På bild syns även mitt nya traderafynd, en rosa mammatunika för 5 kr :D)

 

Köket, lite julpynt iaf :)

 

Soffan och mina fina julkuddar, love them!

 

Nya tomtarna. (De är mjuka så Vincent inte kan ta sönder dem, perfekt! :D)


 

Vi gjorde om lite i Vincents rum med byrån. Blev fint tycker jag :)

 


I köket...

 

Min vilda son ♥


Välkommen 1 december


Och vecka 16. Detta händer i magen och kroppen nu:

Vecka 16


Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga.

Barnmorskan kan höra hjärtljud med hjälp av en slags ljudförstärkare som kallas dopthone.

Mamma

En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.


RSS 2.0