Onsdag

Är så sugen på att lägga upp lite bilder på lägenheten och lilla gullungen såklart men jag hittar inte grejen jag behöver för att kunna det :( suck.

Kan berätta att vi inte alls har tagit det så lungt som var tanken denna vecka. Igår var en städfirma hos oss och skulle tvätta tak och väggar på vissa ställen i lägenheten. Jag kände inte för att vara hemma med min pojke som gärna ville hjälpa till och städa (läs: gå iväg med dammsugarslangar och byta plats på diverse annat) så vi åkte hem till svärfar. Däremot hade jag ingen bil som tänkt för Jesper skulle lämna in den för att byta vindruta så vi åkte kommunalt. Det gick jättebra och ingen var gladare över att få åka buss än Vincent. Han log hela resan :)

Mindre kul när vi kom till tumba c var det att både rulltrappa och hiss var trasiga och man måste upp så det var bara att släpa upp vagnen för två trappor, pju! Svettigt värre med extra magen kan jag säga. Vi hade det helmysigt hos svärfar. Faster Elin och kusin Pontus kom också dit och vi var ute i det fina vädret mycket. Det känns verkligen att solen tar och både jag och Vincent somnade så fort vi kom hem.

Hade värkar/sammandragningar hela kvällen och bad Jesper packa ner det han ska ha med sig i BB-väskan. Det var nära att vi ringde och förvarnade barnvakt men jag lyckades somna tillslut och imorse var det borta. Däremot "jobbar" kroppen och förbereder sig nog och det är ju faktiskt himla bra!

Idag har jag fixat håret och shoppat lite skor så nu är jag en nöjd och glad mamma :D

Vecka 37 ♥


Idag om en vecka kan bebis komma. Eller egentligen kan han ju dyka upp närsom men om en vecka ses det normalt att de föds. Så på Valborg ska jag äta ananas, dricka 3 koppar hallonbladsté, leka järnet med min son och springa i trappor och göra diverse annat som kan sätta igång en förlossning så får vi se om det händer något :)

I veckan ska jag försöka boka in en frisörtid och få håret fixat innan Viggo kommer ska bli så skönt att bli av med lite hår. Det är så tjockt och slitet nu så jag blir alldeles trött bara av att se det. Annars blir det lugna veckan här hemma. Vincent är lite krasslig nu så vi ska mest ta det lungt här hemma.

Förresten så släppte lite av min slempropp igårkväll men bara lite och ingenting mer har hänt. Spännande men den kan ju släppa lite i omgångar så vi får väl se.

Gravid vecka 37

Barnet
Den här veckan räknas bebisen som fullgången. Den ökar fortfarande lite i vikt men växer inte så mycket på längden. Bebisens koordination är så pass utvecklad nu att den kan gripa saker med fingrarna och om man skulle lysa med en stark lampa mot magen kan det hända att den vänder sig mot ljuset. Bebisen tränar sig inför förlossningen genom att dra in och trycka ut fostervatten genom lungorna. Den samlar också näring i organen för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu.

Mamma

Kan den inte komma ut snart? Känner du så? Det är vanligt att man blir otålig under graviditetens sista veckor. Det är ju så nära nu! Men många går över tiden, i synnerhet förstföderskor. Att föda mellan 37 + 0 och 41 + 6 anses som normalt.

Brösten producerar råmjölk och bäckenet är utvidgat. Det kan hända att slemproppen släpper. Det kan den göra några veckor, dagar eller timmar innan förlossningen.




TGIF

Nu startar snart helgen (när Jesper kommer hem brukar det vara för vår del)! Så härligt med en riktigt fin fredag. Vincent har dock inte mått så bra. Igår började snoret rinna och hostan kom igång då an skulle sova. Så inatt har vi inte fått mycket sömn varken jag eller Jesper. Idag är han mycket bättre efter hostmedicin och nässpray så vi hoppas det inte är mer än lite snor och halsont och att det snart går över.

Nu leker han på sitt rum och vi ska ha en soft dag med en prommis senare. Vincent får sitta i vagnen idag och inte springa så han inte blir värre i halsen.

Viggo har varit vild i magen de senaste dagarna då han borrat sig nedåt men nu är han helt lugn igen. Älskade vän vad vi längtar efter att få träffa dig. Du finns ständigt i våra tankar <3

Hallonbladsté


Hade helt glömt bort den men nu ska jag börja dricka mitt té. Här kan man läsa lite om hallonbladsté och dess positiva verkan. Jag upplevde förra graviditeten att livmodern drog ihop sig fort och dessutom förlorade jag väldigt lite blod under förlossningen vilket ju är bra!




Magen...


Länge sedan det blev en magbild nu och vi har faktiskt vart dåliga på att ta några nu de senaste 2-3 veckorna. Denna magbild är ifrån vecka 32 och jag är nu i vecka 36 så jätteaktuell är den inte men tycker den är ungefär lika stor. Lite längre ner bara då den sjunkit.



Nu börjar det hända grejer i kroppen. Igår hade jag så ont till och från. Det ilade i bäckenet och tillslut förstod jag att bebis nog höll på att lägga sig mer tillrätta och borrade sig ner helt enkelt. När vi sedan går och lägger oss är Viggo tokvild därinne och jag har superont men så plötsligt så riktigt känner jag hur han hamnar "rätt" därnere och smärtan bara släpper. Foglossningen försvinner bara hux flux och byts ut mot ett annat slags tryck nedåt. Så igår hände det en hel del!
Idag har det fortsatt med riktigta värkar som jag kan "ta på" alltså säga: nu böjar den och nu slutar den. Visserligen är de inte så smärtsamma eller särskilt långa så en förlossning dröjer det nog till men det börjar bli ganska verkligt nu och jag är glad att BB väskan är påbörjad :)



Me like food!

Pannbiff med gräddsås och kokt potatis står på middagsbordet snart. Sååå gott!

(Igår sa jag till Jesper att gud vilken ökad aptit jag fått. Är konstant hungrig på mat! Idag läste jag "Så vet du att förlossningen är på G" - Ökad aptit! Haha jaa tänk om...)

Förvärkar?

Igår var vi på öppnaförskolan. Det var ett tag sedan nu och det var så kul att träffa Natacha och lilla Evelina som faktiskt inte är så liten längre. Duktiga tjejen pratar och dansa så sött :)

Nu sitter jag här i lugn och ro med värkar. Eller ja har en molande värk i mage och rygg hela tiden och rör jag på mig så ökar de samt så kommer ett tryck nedåt. Vet inte om det är något på gång. Hoppas inte det känner mig inte redo eller så just idag. Det är nog bara de berömda förvärkarna som spökar :). Vincent sover just nu och jag ska nog passa på att göra honom sällskap tror jag.

Helgen...


Vi har haft det jättebra i helgen! Wallman i lördags var superbra. God mat och väldigt bra underhållning. Servitörerna är verkligen jätteproffsiga. Men det bästa var att att få fixa sig lite och komma iväg bara jag och Jesper. Strunta i flyttfix och barnpassning en stund och bara få tid tillsammans. Det roliga är att det vi pratade mest om var såklart lilla älsklingen... Haha! Har man en gång blivit mamma och pappa så kan man aldrig släppa sitt/sina barn ur tankarna.

Vincent sov hos sin farmor och farfar. Farfar skulle först jobba men när han fick höra att lillis skulle sova där så var han snabb att ta ledigt från jobbet ;).

I Söndags fixade Jesper saker på eget håll och jag packade ihop bebiskläder. Sedan åkte vi till mamma och pappa och fikade samt åt middag. Vincent var supertröttis efter helgen och var väl inte på sitt bästa humör. Vi åkte hem vid halv åtta och då somnade han så fort han la huvudet på kudden.



Vecka 36


Oj vad fort det går! Idag packade jag ner lillebrors kläder i BB-väskan och tog hem alla andra kläder i pygmé-sizen 50/56. Deär så smååå och gulliga. Resulterade i at jag längtar efter Viggo så mycket mer. Han får gärna gärna komma ut nu! Men hellre att han kommer ut och mår bra än att det blir förtidigt såklart. Snart så...

Gravid vecka 36

Barnet
Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

Mamma
Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar.

Ditt fundusmått är nu 32-35 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.


Wallmans


Jesper kom hem igårnatt klockan 01 ungefär. De fick lite sovmorgon och han började jobba klockan 12. Jag och Vincent åkte buss och tåg till tumba och fixade lite bankärenden och sedan åkte vi mot Jespers jobb och hälsade på en stund innan han slutade för dagen. Vi åkte hem tillsammans alla 3 och hade en mysig fredag helt enkelt :).

Idag ska vi till Wallmans jag och Jesper. Vi fick det i julklapp av min mamma och pappa så en barnfri kväll med god mat och underhållning bara vi två är ju inte helt fel. Vi ska tanka lite kärlek och mys innan vi får händer och tankar upptagna med två små här hemma. Det behövs verkligen efter flytt och allt. Fullt upp hela tiden är det.

Denna helg har jag lovat mig själv att jag måååste packa BB-väskan blir snart stressad över att den inte ens är påbörjad. Fy på mig. Hoppas vi får lite tid över imorgon att packa upp de sista lådorna och få klart i lilla rummet så vi kan ta hem bebisgrejerna.

Nu ska jag gå och lägga min trötta son här...

Inställt


Jesper åkte som sagt iväg på konferens igår och skulle komma hem ikväll. Nu är alla plan inställda och tåget de hade tänkt att ta istället är fullt så just nu ser det ut som att an blir kvar i köpenhamn eller får åka någon buss 8 till 12 timmar. Fyy tycker så synd om honom!

Stämmer så bra just nu...

Du vet att du är höggravid när...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Värk

Imorse började jag få molvärk i ryggen och magen som gick över. Nu efter utelek och dagsbestyr har jag molande värk i ryggen igen som faktiskt börjar göra riktigt ont...

Vååår!

Herrejösses vilket fint väder det är! Bara lääängtar ut till solen. Vincent ska sova först och jag äta lunch men sedan ska vi ut till parken och springa av oss lite.
Pappa Jesper försov sig i morse (!) han ska flyga till köpenhamn idag på konferens så det var tur att jag vaknade till och väckte honom 8 min innan bussen gick... Han hann med bussen iaf och allt gick bra som tur är. Han är borta tills imorgon kväll så Vincent och jag ska sova själva första natten någonsin tror jag det är. Men det går bra vi ska a myskväll här hemma jag och Vincent! :)

Mmm...!


Nyss hemkomna från Vincents farfar som passat honom då jag gjort bankärenden och shoppat lite mat. Gullungen hade sprungit ute hela tiden så han var dödstrött när vi kom hem. Allt var fel och han blev arg på en leksak som inte gjorde som han ville. Han fick utbrott på mig när jag ville att vi skulle gå in ;). Lillkillen han älskar verkligen att vara ute! Nu har han fått lite välling och somnade direkt efter. Jag passar på att äta lite mellanmål. Wasa sport med en jättegod skinka som jag hittat på ica samt gurka på. Mmmm så gott!

Halv sex ska jag hämta Jesper och faster M på hennes jobb sedan ska vi hem till henne och äta middag. Hon har gjort om lite hemma så vi är nyfikna oc måste spana lite :)

Utvecklingsfas?


Idag var vi äntligen iväg till min farbror som är tandläkare för att titta på min visdomstand som troligen hade drabbats av en infektion. Där konstaterades det väldigt fort att det hade den så ner i stolen och rensa ur tanden på "fräscha" matrester som fastnat i en slags tandköttsficka. Självklart blandat med bakterier och var. Hua!
Han var inte förvånad över att jag haft ont om man säger så och ojade sig flera gånger. "Men lilla gumman" "din stackare" "du måste haft så ont". Jo tack men jag har hört att vidsomständer gör ont, typ. Han fick assistans när de rensade ur tanden av en sköterska som höll i någon slags suggrej som sög upp allt äckligt. Hon sa att det var bland det värsta hon sett (alltså mängden mat som kunde finnas i en tand/tandkött) haha kul att sätta det rekordet! Bedövningen tog inte så bra pga infektionen jag hade så jäkligt ont gjorde det och i bilen påväg hem satte migränen igång. Ingen kul dag med andra ord om än väldigt nödvändig. Nu efter en dos penicillin och två alvedon känns tanden mycket bättre. Inget svullet tandkött dock värker det men på ett "bättre" sätt. Min underbara pappa följde med och hade hand om Vincent samt körning och det var tur det för hem hade jag aldrig kunnat köra själv, med den värken. Vi är så glada i dig pappa/morfar!

Nu väntar nog ännu en tuff natt. Lilleman har börjat vakna varje timme och skriker som om han blir rädd :( sedan "letar" han efter mig med sin lilla hand i sängen. Vet inte vad som hänt för han är otroligt mammig och ska vara "på" mig hela tiden. Man får inte heller byta blöja och ibland inte sätta ner honom på golvet då han är trött. Det har blivit lite jobbigt när jag är kissnödig på natten och han blir ledsen då jag går så jag får helt enkelt ha honom i mitt knä medan jag kissar. Tur att man kan göra allt med en hand som kvinna och kanske då framförallt som mamma. Det måste vara uträknat på någe vis ;). Det har ju varit ganska mycket omställningar för honom så det är väl inte så konstigt att han blir "mammig" iofs. Nu är det helt klart dags för sängen för min del. Godnatt!

Vecka 35

Nu har vi varit på profylaxkursen som var en intensiv repititionskurs. Vi kände att vi ville gå igen för att förbereda oss mentalt och repetera lite av det man glömt bort. Förra gången födde vi med en Doula men denna gång är vi ensamma och det var vissa saker som jag kände att jag kunde falla tillbaka på Doulan förra gången och som jag denna gång känner att jag vill ha mer koll på själv. Sen fick vi och tid att prata ihop oss om förlossnngen jag och Jesper vilket känns superbra. Så nu lilla älsklingen därinne får du komma när du vill, nästan. Mamma måste packa upp de sista kartongerna som tar upp platsen där din babysitter och mjuklift ska stå. Samt ta hem de små puttinutti-kläderna som är hos svärföräldrarna. De som Vincent hade först, sedan kusin Pontus och som du nu ska ha. Här är vi ekonomiska och miljöförbättrare ;). Sedan ska jag också packa BB-väskan.

Tänk att du snart är här! Livet är fantastiskt <3

Gravid vecka 35

Barnet
Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.



Nu har jag gått 34+1 hela veckor och ör inne i vecka 35. Helt sjukt att det är normalt att föda redan från vecka 37+0. Det är om 3 veckor! 3 veckor är ingenting. Men jag tror fortfarande att bebis kommer den 26:e maj. Ska bli så spännande att se. Är inte ett dugg orolig inför förlossningen utan det känns bara jättekul och spännande. Har en sådan härlig känsla i kroppen just nu. Vi har flyttat och fått iordning det mesta. Det är vår och solen tittar fram då och då. Ju fort lillebror har kommit ut så startar pappadagar och semester för Jespers del vilket betyder att vi får mycket tid tillsammans hela familjen och att det är sommar!

(Har gått upp 3 kg totalt sedan inskrivning. Gick ner 6 kg i början och har gått upp 9 kg sedan dess. Så det ser ut som att jag kommer lyckas att hålla mig till 5 kg vilket är superbra!)


Måste måste


Ladda upp bilder från lägenheten. Har varken haft ork eller lust att leta fram inkopplingsmojängen fast bilder har jag tagit, såklart.

Vincent och jag har precis duschat efter frukosten. Han blev nämligen superkladdig av youghurt och mjukost-macka så det var lika bra att hoppa in i duschen.
Vi har haft en riktigt vaken natt. Vincent har sovit oroligt och velat äta jättemycket välling o han gallskrek efter den så det var lika bra att han fick. Igår var han hos sin mormor och morfar hela dagen då jag och Jesper var på en profylaxkurs. Han brukar har så fullt upp så han glömmer lite att vara hungrig och sedan när han kommer hem så tar han igen allt så det brukar bli en extra vällingflaska eller två på natten. Vi lyckades somna om iaf och gick upp 7.30 men idag är både Jesper och jag helt slut. Tur att det är "stanna-inne-väder" så man får ta det lite lungt :)


Lördag


Shit vad helgen går snabbt. Har verkligen behövt vila men känner inte riktigt att jag lyckats med det. Behöver nog en långhelg egentligen som den förra :)

Idag har vi haft svärmor och svärfar här hela dagen lång. De kom vid 10 och svärfar började då fixa bygget i badrummet. Helena och jag gick med Vincent till parken så Jesper och hans pappa kunde få jobba lite ostört. Vincent vill ju helst vara med och bygga och inte leka med sina leksaker men ibland kan det vara ganska farligt ;). Dessutom var han supertrött så han fick springa av sig i parken en stund och sedan gick Helena en promenad med honom så han somnade i vagnen. Sedan fick han sova klart ute på balkongen medan vi fixade. Tanken var att vi skulle sätta in diskmaskinen idag också men det hann vi inte med så Matte skulle försöka fixa imorgon. Skönt att allt blir så fint och bra och att det snart är färdigt.

Vincent har för övrigt varit ganska grinig idag typ när han är trött, hungrig eller inte får som han vill. Detta tar han ut på sin farmor som han ibland skäller ut eller blänger på. Jesper har iofs också fått en hel del utskällningar av Vincent. Han testar oss helt enkelt och man kan inte annat än att skratta åt det. Jag däremot var ju favoriten då och det var "maaamma" ofta. Så helt plötsligt var jag den "snälla" tyckte han :D. Knasig är han ibland!

Halv nio åkte de. Matte, Helena och Jesper (som skulle på grabbkväll) och Vincent somnade kort efter. Så här sitter jag i min ensamhet och bloggar. Inga kanaler på tv:n funkar än så det är trist och väldigt påtagligt att man är ensam hemma. Ska kolla lite på webb TV tänkte jag sedan krypa ner i sängen och snusa på min lilla surgruffs-unge!


Soft fredag

Vi softar med film idag. Imorse såg vi Wallander och nu kör vi Ronja Rövardotter :). Mysigt med regn så man bara kan vara inne också även om Vincent är rastlös och springer runt här hemma. Jag passade på att sova när Vincent gjorde det förut, så skönt. Har fått en hemsk värk i min ena tand. Visdomstand of course! Gör så jäklans ont mend et ska det ju göra vad jag förstått. Fast nu har snart haft ont i 2 mån och denna vecka har tandköttet verkligen svullnat upp och det värker konstant. Nej usch och fy måste nog gå o dra ut den. Dags att ringa min farbror som är tandläkare och hoppas han har någon akuttid.

Snart ska jag och Vincent åka och hämta hans pappa vid stationen och sedan handla lite mat inför helgen. Imorgon ska Jespers pappa hit och fixa och då måste vi ju ha någon smarrig middag att bjuda på. Känner mig sugen på Tacos så det får nog bli så. Så fort badrumsskåpen är uppe kan vi packa upp de sista lådorna sedan är vi nästan klara.

Bland det bästa på hela dagen är när Vincent får se Jesper då han kommer från jobbet. Han blir så lycklig, skiner upp med hela ansiktet och säger "heeeeej". Sedan vet lillis att det blir bus så  han börjar bubbla av skratt redan innan buset börjat. Min tokunge! :D


Solig torsdag


Idag vaknade vi som vanligt halv sju. Vi gick upp och lekte en stund innan det var dags för lite frukost. Sedan tittade vi på Shrek 3 innan vi gick ut till parken. Vincent springer verkligen över hela den stoa gräsmattan, ramlar, reser sig och springer igen. Sandlådan och gungan lockar bara lite men helst vill han bara springa. Haha snacka om att han har myror i rumpan och spring i benen. Vill inte sitta still! Han ramlade på gruset en gång och slog i lilla näsan som började blöda :( men jag antar att det inte direkt var sista gången något sådant händer. Han blev såklart lite ledsen men det gick fort över och så sprang han igen...
Vi gick en lång promenad (läs: lång för en höggravid) på 45 min ungefär. Vincent ville inte somna i vagnen dock så vi gick hem så han fick sova i sängen. Så nu har jag precis avslutat min lunch och ska ut på balkongen med min mamma-tidning och ett glas juice. Man måste passa på att njuta av den härliga solen! :)

Onsdag hos oss

Besviken på vädret idag :(
Det var ju så fint igår så jag planerade för en härlig solpromenad till parken idag också men icke. I varje fall inte en solig promenad men en liten tur blir det nog ändå.

Igår köpte vi lite måsten på Ikea så som rullgardiner till sovrummet. Vi har vaknat halv sju varje morgon då solen lyst i ansiktet på oss allihop. Så det känns härligt att kunna få det lite mörkt i rummet nu :)

Nu i helgen blir det Mio och Hemtex för att inhandla det sista i inredningsväg och sedan känner vi oss klara. Jätteskönt! Vi ska få upp bänkskivan och lite skåp över tvättmaskin och torktumlare till helgen och då kan vi också packa upp de sista lådorna. Snart infinner sig kanske "hemma-känslan" här också men det där brukar ju ta ett tag när man flyttar.

Just nu kollar vi film och snart ska Vincent sova. Då ska jag ta hand om monsterdisken här hemma. Vi har inte hunnit installerat diskmaskin än så det är handdisk som gäller, sjukt jobbigt då man är van vid maskin ;)


Vilhelm


Min fina Vincent Mats Vilhelm!

Idag har du, din pappa och farfar namnsdag.


På BB där du fick ditt namn...




Vecka 34


Har helt glömt bort att jag gick in i vecka 34 igår :O
Nästa vecka ska jag börja med mitt hallonbladsté och börja gå igenom lite bebiskläder samt ta fram bebissakerna och packa BB väskan. Förbereda allt helt enkelt. Det är jättemysigt att gå igenom kläder och saker tycker jag så det ska bara bli kul.

Gravid vecka 34

Bebis
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Mamma
Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Bad update!


Jag vet. Har varken haft ork eller särskilt mycket tid för den delen heller. Men nu tänkte jag berätta lite om torsdagen och fredagen. Vi skulle flytta på torsdagen och flyttade ut samt flyttstädade och var ute ur lägenheten vid 16. Vi åkte då och åt middag hos sväris och väntade på att få nycklar till nya lägenheten. Tyvärr drog det ut på tiden och vi fick inte våra nya nycklar förens klockan 23.30 :O

Inte mycket att göra utan vi sov hos sväris och började flytta in våra saker vid 9 på morgonen. Men det var ju inte bara att flytta in som vi först trott utan vi fick städa hela lägenheten då det var kaninhår, ostädat toalett, ostädat kök och ja allt var helt enkelt ostädat. Jättegrisigt och vi vart såklart så himla besvikna! Nu är dock allt städat med hjälp från min bästa underbara mamma som med mig slet hårt och det känns skönt att ha städat på "vårt" sätt så man vet att det är fint och rent.

Vi har packat upp det mesta men en del väntar vi med eftersom svärfar ska bygga bänkskiva över torktumlaren och tvättmaskinen. Kommer bli super!

Idag åt v påskmiddar hos Jespers föräldrar och har handlat på Ikea så nu längtar vi bara tills vi får upp våra nya fina saker :)

RSS 2.0