Natten

Gick förvånansvärt bra! Vincent fick alvedon och medicin i vällingen och somnade i sin säng efter mys med pappa. Han sov hela natten fram till 7.30 fick välling med medicin och somnade om. Sedan vaknade han inte fören klockan 10. Så nu är han en glad och utvilad kille. Han kraxar som en liten kråka bara men hostar nästan ingenting och blir inte ledsen helt plötsligt. Så antibiotikan verkar ju ha hjälpt ganska fort ändå tycker jag. Vi ska vä inte ropa "hej" än men han känns mycket piggare och friskare iaf.

Vi ska bara fokusera på vila idag och kanske kollar någon film. Jesper slutar vid 15 och då ska alla skåp och lådor tömmas så det bara är att sätta igång imorgon då flyttlasset går.

På tal om annat så är medlem i ett forum om graviditet och barn och där är vi ett gäng "majmammor" som uppdaterar lite och så. Igår gick en majmammas vatten i vecka 35+2 och då börjar man ju verkligen känna att det kan ju faktiskt ske närsomhelst, att förlossningen startar. Så ju fort v flyttat ska jag fixa alla babygrejer och packa BB väskan så jag slipper stå där helt oförberedd. På söndag går jag in i vecka 34, nu är det nära <3

Kom nyss hem...

Vi har flängt runt som tokar efter läkarbesöket. Det konstaterades att Vincent har en halsinfektion och öroninfektion samt någon form av ögoninfektion i ena ögat. Stackars liten. Just nu försöker han sova men blir hela tiden väckt av sin hosta :(. Vi fick iaf recept på antibiotika och åkte till apoteket i kungens kurva (de var de enda som hade öppet) men de har såklart inte den medicinen han ska ha så vi får åka till zinkensdamms apotek och finner då tillslut vad vi ska ha. Så en liten tur med bilen blev det. Nu har vi påbörjat medicineringen och det känns bra. Förhoppningsvis hinner han bli lite bättre till på torsdag då farmor ska vara barnvakt.

Nu väntar jag på att cougar town ska börja och om lillkillen lyckas somna. Kanske behöver han sova bredvid mamma som föregående nätter. Vi får se helt enkelt. Han blir väldigt mammig då han är sjuk och vill gärna vara nära nära. Min goskille <3

Mobilbloggar - testing

Sitter just nu och lyssnar på den hemska hosta som tagit över Vincents lilla kropp. Usch, inget kan man göra för att hjälpa heller. Lite senare har vi tid hos doktorn så han får lyssna på lungorna och kolla Vincents öron som han tar sig på hela tiden. Just nu har han lyckats få i sig lite välling och tempen ligger på 38,5 så hoppas alvedonen verkar nu medan.

Världens bästa


Mamma och pappa har jag. De är helt enkelt underbara och jag älskar att vara hos dem i huset!
Vi var där igår jag och pappa gick en promenad och Vincent sov i vagnen. Sedan åt vi tacos och hade det mysigt. Pappa hade köpt kladdkaka och den var himmelsk :). Nu känns det verkligen att det börjar bli vår det finns liksom vår i luften och jag älskar det. Idag är en riktig tråkdag däremot. Vi har plockat ner allt hemma och det finns inget att göra. Men det är ju bara idag och två dagar till sedan flyttar vi ju så det är bara att stå ut.

Vincent hade en mammig natt igen dock inte i samma utsträckning som natten till söndag. Men ligga i vår säng det skulle han. Jag undrar om det är fler tänder på gång och att han därför sover så oroligt eller kanske känner han på sig att vi ska flytta alltså att allt inte är som vanligt. Han sov i varje fall från 7-10 imorse i sin egen säng och somnade nyss igen. Han brukar vara riktigt trött på måndagar efter alla helgens intryck. Just nu sitter jag och gör klipp på tradera till lillbebisen. Han har fått två filtar en ljusblå och en grå/vit samt en dregellapp som var jättefin. Totalt har jag fått betala 120 kr för allt och då är dessa inte ens använda. Känns helt okej tycker jag :D

Känns skönt att ha kickat igång flyttveckan! Vi längtar...

Vecka 33


Då var vi inne i vecka 33 och nu börjar jag känns mig lite less. Viggo är inte det minsta jobbig men kramperna i vaden och foglossningen börjar trötta ut mig rejält. Tur att det inte är långt kvar. Gick ner 6 kg i början och har nu gått upp dem så just nu ligger jag på +-0 och lär väl öka några kilon nu sista veckorna men det känns inte alltför jobbigt. Det kunde ju varit värre. Detta händer i vecka 33.

Gravid vecka 33

Bebis
Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Mamma
Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Mammagris


Var min son hela kvällen igår. I fredags var vi uppe hos sväris och firade Jesper med middag. Vincent var så trött där på kvällen så vi bestämde att han skulle få sova kvar och vara hos dem en stund på lördagen så jag och Jesper kunde flyttpacka. Han hade sovit jättebra och varit en go kille hela dagen. Han kom hem trött (fast han precis sovit) och mammig. Sprang runt och hade sig i några timmar innan det var dags att sova för natten. Jo tjena! Det gick jättebra att vara i sängen om jag satt där men så fort jag gick ut så började vrålet. Det var inget att göra, tväta bort smink snabbt och lägga mig med Vincent i vår säng. Fick ligga och sjunga en stund innan guldklimpen äntligen somnade. Känner mig rätt mör i kroppen idag för då Vincent somnat så ville lillebror vara vaken en stund och då är det bara vänta ut honom också ;)
Men men allt går. Jesper tog Vincent imorse och nu är de påväg till en golfbutik så jag njuter lugnet och ensamheten hemma en stund :).

Födelsedag


Här vaknade vi strax innan 7. Inatt har vi haft en mammig liten son mellan oss. Han ville gärna ligga så inborrad han kunde i min armhåla ;). Vincent fick välling och somnade om i sin egen säng. Vi somnade om till 8.30. Skönt att få ligga ensam i sängen en stund utan att bli sparkad på.
Idag fyller vår älskade Jesper 21 år :D! Han fick öppna paket från oss imorse och där i fanns det ett par svarta chinos samt en ljusgrå Fred Perry tröja. Jesper blev jätteglad! Jag har köpt "lyxfrukost" men vi hann inte äta den idag utan det får bli imorgon. Skönt att kunna äta frukost länge och inte behöva stressa.
Senare idag ska vi äta middag hos Jespers föräldrar. Han har beställt och de fixar, schyst deal ;)!

Annars så ska jag försöka få bort min urinvägsinfektion som slog till idag :(. Har haft det allt för många gånger och känenr så väl igen känslan så det känns fruktansvärt onödigt att behöva lämna urin på odling, suck. Men men har en del receptfria och milda mediciner hemma som brukar lindra. Får passa på att vila lite också när Vincent sover middag.




Tupplur!


Åh så skönt det var med en tupplur idag. Vincent vill gå upp vid 7 och jag tyckte det var okej till en början men sedan gick ögonen i kors på både mig och Vincent. Han somnade 9.30 och jag passade på att vila mig en stund då med. 3 timmar sov vi :O och skönt var det. Känns sommin kropp går i slowmotion idag. Inget vill röra sig som det ska :/ jättekonstig känsla men har läst att det även kallas höggravid ;).

Nu ska vi äta mellis och sen kommer Jesper hem.

Me ♥ Iphone!


Jepp, då har man gått och blivit med iphone idag. Känns som att resten av kvällen kommer spenderas i soffan pillandes på min nya mobil. Måste lära mig fort annars kommer jag få panik om jag inte kan skriva sms eller så :).




Glädjefnatt!























Ibland är ord överflödiga








Min stora kärlek! ♥


Vincent sover och sover... Nu har han snart sovit i 2 timmar. Han är verkligen jättetrött efter varje helg. Det är väl rutinändringar och att vi träffat folk kanske. I morse vaknade han halv åtta och efter frukost samt dusch så somnade han helt utmattad vid nio. Gullungen! Det är inte lätt att vara liten alltid... :)

Vi har haft besök av moffa och Vincent blev så glad när han fick se morfar. Han är verkligen överförtjust i sin morfar! Sedan hade vi också besök av Emelie och Vincent vart glad att hon kom också även om det var första gången han såg henne. Men han gillar besök och människor min lillkille. Social är bara förnamnet, han sätter sig i knät hos vem som helst.

Pappa Jesper fyller år på fredag så det blev lite bråttom att finna något att ge min blivande man, ja någon gång ska vi väl gifta oss ;)
Tillslut fann jag det jag sökte och det känns som en helrätt present. Hoppas han blir glad. Födelsedagsmiddag blir det såklart på fredag hemma hos sväris. Sedan är det tänkt att det ska bli någon födelsedagsfika för honom också men vi skjuter lite på det och tar det i nya lägenheten när vi fått iordning :)

Vecka 32


Jepp nu är vi inne i vecka 32 och det är 9 veckor kvar till beräknad förlossning. 9 veckor går fort men längtar gör vi ändå såklart ;). Nu räknar vi ner till flytt som sker nästa torsdag, om 11 dagar alltså!





Gravid vecka 32

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.


Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.


Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du äter bra den sista tiden.


Åh så himla häftigt!


Idag var det äntligen dags för det efterlängtade 3D ultraljudet. Det var jättesmidigt att ta sig dit och såg såklart helt annorlunda ut än jag trodde. Superfina rum med oerhört bekväma sängar och soffor. Stor plattskärm att se gullungen på. Han var så himla söt! Jo nu kan jag helt helt säkert säga han för det var ingen tvekan om vilket kön det var. Han visade mer än gärna upp hela härligheten! Det är också ganska säkert att han är en Viggo. Viggo ville inte visa hela sitt ansikte utan gömde det väl med fötter och händer. Han låg som en ihopkurad liten boll och brydde sig inte det minsta om våra försök att få honom ändra ställning. Han har väl blivit van att inte bry sig så mycket när storebror ofta sitter eller buffar på magen. De här brorsorna verkar bli helt olika i personligheten. Vincent var tokvild och sparkade jämt medan Viggo knappt rör sig. Barnmorskan tyckte också att Viggo var väldigt lugn och stilla. Han verkar mest sova plutten. Han har precis samma näsa som Vincent. Min näsa. Ska bli kul att se om han kommer ha fler likheter med Vincent när han är färdigbakad...
Nu toklängtar jag efter honom, vår Viggo <3


Ansiktet med massa händer och fötter ivägen.

En riktig liten pussmun har han


Ja gissa vad detta är ;)


Han var tydligen liten för tiden så hon tror han kommer väga mellan 3-3500 gram när han kommer ut. Känns ganska skönt att det inte är någon bjässe i varje fall :).





Hemma nu!


Hela fredagen har vi varit borta. I morse vid 9 ringde Jepser och ville vi skulle äta lunch med honom i s-tälje. Så vi åkte dit jag och Vincent. Han var supertrött länge men ville absolut inte sova. Tillslut fick jag honom att sova medan vi åt lunch. Det blev kina-restaurang med Jobabrkompis Patrik hans Monika och deras lilla Izabella. Fy s**** vad himla gott det var. Länge sedan jag åt sådan mat. Jag åt iofs bara ris med soja och friterade räkor haha det nyttigaste ;). Men riktigt gott var det! Sedan gick jag och Vincent iväg och shoppade lite på stan och väntade på att Jesper skulle sluta. På hemvägen stannade vi på babyland och skulle kolla in bilbarnstol då visade det sig att de hade rabatt just nu så vi slog till. Eftersom det inte känns så bra att köpa extra saker att kånka på nu innan flytt så ställde vi stolen hos kära svärmor och svärfar. Hela deras övervåning är som en babystore då både våra och Jespers systers babygrejer förvaras där :). 
Vi blev kvar där på middag och medan vår skatt sov så lånade vi lille Pontus och gosade. Man glömmer att de är så små och inte kan hålla huvudet riktigt stadigt. Känner mig som en nybörjare :). Fast mysigt är det och han är så himla go!

Imorgon är det dags. Det ska bli så kul att få se lille Viggo igen. Man glömmer honom lite han bara ligger där och gör inte så mycket väsen av sig inne i magen ;). Hoppas på fina bilder! <3

Haha!


Sitter och kollar på magbilden jag lade ut idag. Ser ni min hand och en bit av armen. Det ser ju helt sjukt ut, som att den inte tillhör mig utan bara sticker upp där. Haha sjukt!

Nu ska jag koka soppa på en spik som man säger. Det finns inget ätbart hemma what so ever. Suck!

Magen i svart

Magen idag vecka 30+4


Där inne ligger lillebror och sparkar...


Mars 2010

1 år senare. Vilken resa vi gjort! Vi blev föräldrar och i mer än ett år har Vincent funnits hos oss. Helt sjukt vad mycket han kan och förstår fast han bara är 1 år. Det ska bli otroligt spännande och kul att se hur han kommer vara om ett år. Mars 2011. Då har han blivit storebror och precis fyllt 2 år. Vilken lycka och glädje det är att få följa denna utveckling och alla hans framsteg. Det bästa i livet är du!














Mars 2009


Tittade på bilder från mars 2009 och här har ni guldklimpen mellan 1-2 månader gammal






Morfar är rolig... :)


Trött kille hos trött pappa


Sover på samma sätt idag fast tar upp lite mer plats bara...






Sitter med pappa som spelar tv-spel




På pappas födelsedag i fasters famn


Sitter själv i soffan under uppsikt såklart




Lite busig kille eller...


Snart kommer storken...


Graviditet
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 2 fulla dagar (v30+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 23 maj 2010
Du har 67 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 31

Mamma
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.


Barnet
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Sovdag...


Lillkillen har sovit 2,5 timme nu :O
Han hade iofs mycket sömn att ta igen från igår då han sov dåligt under dagen men ändå. När han vaknar är det lunch för hans del som gäller. Lite sen lunch blir det då men vad gör det ;).
Jag har passat på att ha en "ta-hand-om-mig-själv" dag idag. Duschat, gjort hårinpackning, fixat naglarna och smörjt in mitt torra ansikte. Känns bra att ha en sådan dag någon gång i veckan :).

Nu ska jag titta på möbler och inredning till vår blivande lägenhet, Love it!

Moln och snö = Innedag!


Igår hade jag planerat att bara vara hemma och vila mitt bäcken men Vincent ville inte sova länge så vi gick ut en tur i det fina vädret. Somnade gjorde han inte men skönt var det ändå. Gick upp till sväris och tänkte sitta en stund i solen, jo tjena. Det blåste kallt om öronen så vi gick in istället och lekte där. Vincents faster och Pontus kom också dit och sedan började stora trotsdagen. Tror aldrig han varit så testande förut. Allt som jag redan sagt nej till 20 gånger skulle det pillas på. Höll på att bli tokig! Känns lugnande att veta att när barn gör sådär så är det ett tecken på kärlek och det hör ju till att han testar mig men det är sjukt vilken skillnad det är när någon annan säger till :/.

Jesper kom dit efter jobbet och vi åt middag där sedan gick vi hem i mörkret med en mycket trött liten kille. Han sov dock oroligt inatt så han fick ligga mellan oss o då gosade han in sig hos pappa direkt och somnade. Gullungen! Han sover nästan aldrig hos oss, inte sedan han var 6 mån och fick eget rum. Så det är väldigt mysigt :).

Nu har vi ätit frukost och myst lite. Vincent leker på sitt rum och jag hör hur han välter en massa saker. Han har pippi på att vända på allt, speciellt om det finns hjul. Så sin bil och gåvagnen ligger alltid omkullvälta. Ska starta min dagliga bloggrunda nu när Vincent leker så fint.

Countdown - 3 dagar kvar till 3D UL

Frukostmys!


Macka, juice och yoghurt blev frukosten för mig och Vincent idag. Vincent flörtade och var på sitt allra soligaste humör tills att yoghurten tog slut. Jäklar vad arg han blev då! Temperament har han den ungen... I varje fall accepterade han detta till slut och så blev vi glada igen.
I morse ville han först komma upp vid 05.30 men det vägrade jag. 5 min senare hade han somnat om och vi sov till 8 istället. Mer lagom tid ;)
Idag skulle jag så gärna vilja gå på en promenad men jag vet ju hur det blev då vi gick i söndags så jag måste tyvärr hoppa över solpromenad :(. Är lite rädd att foglossningen ska finnas kvar även då lillebror är ute. Med Vincent försvann foglossningen så fort han var ute. Denna gång har jag haft mycket värre och under längre tid. Så det gäller att lyssna på kroppen och inte tvinga bara för att man vill. Men det är jättetråkigt. Sådär, dagens gnäll avklarat :)!

Nu luktar det skunk här och jag misstänker en viss liten herres blöja, dags att byta!

Positive thinking

Igår gick jag två sköna promenader i det fina vädret. Det får jag betala för idag, tyvärr. UVI och foglossning. Kom inte ur sängen igårkväll och imorse. Fortfarande kan jag knappt röra mig och det suger :(.
Försöker se framåt istället och tänka positivt. Kollade almanackan nyss och såg att varje helg framöver händer det något kul att se fram emot.

20 mars - 3D UL
27, 28 mars - Sista packning innan flytt
1 april - Flytt
3 april - Påskafton
5 april - Fira påsk med mapa
11 april - Rep. profylaxkurs
17 april -  Wallmans med Jesper
(Helgen efter är den enda tomma hittills innan valborg)
1 maj - Valborg

Går in i vecka 38 runt valborg och då kan ju faktiskt bebis dyka upp närsom. Tror dock han tittar ut den 26:e. Så hela maj nästan ska jag bara längta och boa. Tvätta bebiskläder och packa BB-väskan :)

Vecka 31


Ja det är ett tag kvar men jag vet från tidigare att efter vecka 30 går det fort. Från att ha räknat uppåt räknar man nu ner 10 veckor. Det börjar nästan kännas lite läskigt... Tänk att vi ska få ett barn till. Men samtidigt längtar vi som tokar efter den lille. Mycket frågor dyker upp nu och vi undrar såklart hur kommer Vincent reagera? Hur blir livet med två barn?
Får frågan ofta nu om jag börjar bli less än. Men det är jag faktiskt inte. Än. Vi har ju så mycket annat att tänka på just nu men jag tror att då fort vi fått ordning efter flytten så kommer den sista månaden att kännas lång. Då kommer vi nog bara gå och längta. Däremot så är det inte alls som första graviditeten. Nu ligger all fokus på Vincent och alla framsteg han gör varje dag. Det ska bli så kul med vår och sommar för hans del. Att få springa ute måste vara stort!

Om 6 dagar får vi en sneakpeak på lillebror i varje fall fast då längtar vi säkert ännu mer ;)



TGIF


Klockan är snart 16 och Jesper kliver in genom dörren vilken sekund som helst. Vilken fantastisk fredag! Sol och glad unge, kan inte bli bättre. Vincent tyckte vi skulle gå upp 06.46 idag, ingen happy mama då inte. Fast han kom nog på att det var liiite tidigt för honom med för bara en timme senare gnuggade han ögonen. Klockan 9 somnade vi om båda två och sov till 11.30, underbart skönt! Så denna fredag blev bra ändå tillslut med lite mer sömn i kroppen.

Kan inte komma på något att äta till middag idag är så sugen på att grilla haha men det kanske är lite för tidigt. Dessutom äger vi ju ingen grill själva... Men något gott måste man äta på en fredag det är lyxdagen #1 här hemma. Ska kika runt och låta mig inspireras lite :)

Vincent däckade här för 5 min sen och sover väl någon timme så jag ska passa på att se ett avsnitt av "solsidan" som jag missade förra fredagen.

Trevlig helg!

Countdown - 8 dagar kvar till 3D UL

Torsdagstankar...


Har precis ätit upp mitt naturgodis. Nötter och frukt är inte helt fel ibland! Vincent sover en andra sväng då det blev lite konstigt för honom idag. Vi var hos barnmorskan (känns som jag är där jämt!) idag nämligen. Onni var med och passade lillhjärtat så jag kan koncentrera mig på min inneboende en liten stund ;). Vi är glada att vi har Onni som hjälper till så det här med att vara mammaledig och samtidigt springa på grav.kontroller faktiskt fungerar. Allt gick bra hos barnmorskan. Magen växer som den ska och alla värden är tipptopp. Om 2 veckor är det dags igen...

Onni följde med hem och hjälpte mig upp med en matkasse och jag bjöd på lunch och fika. Vincent vaknade lagom till att vi fikat klart och busade en stund innan mormor gick hem.

Jesper är just nu påväg hem från jobbet och jag ska försöka vila bort min migrän som bestämde sig för att dyka upp nu på eftermiddagen.
Nu har vi haft sol hela veckan. Det är fantastiskt och jag känner mig glad och upprymd inför vår, flytt pch påsk, härligt!

Countdown - 9 dagar kvar till 3D UL

Onsdag


Längtar tills Vincent vaknar så vi äntligen kan gå ut i det underbara vädret. Vi har duschat och smörjt in oss i natusan babyolja som doftar ljuvligt! Nu ska jag äta en lätt lunch och sedan är det bara vänta ut lilleman så ska vi gå ut på en promenad.


Tisdag


Idag har vi haft finbesök av Natacha och Evelina. Evelina måste vara världens gladaste och charmigaste unge. Ler hela tiden och är så snäll. Vincent gjorde sitt bästa för att krama henne men han är lite hårdhänt så han välte mest omkull henne tyvärr. Hon fick leka med hans saker iaf och det var kul att se, att han delade med sig. Vi fikade gott och lekte massor. Mysdag!

Jesper är iväg o tränar och kommer snart hem med lite middagsvaror. Idag blir det en favorit. Helgrillad kyckling i ädelostsås (grädde med nersmulad ädelost) toppad med vindruvor i ugn. Till det brukar vi äta ris och bulgur (blandat). Smaskigt! Nu hade vi ju sådan tur att vi får efterätt också då Natacha lämnade kvar de små mini-muffinsen vi inte åt upp. Gott gott. Längtar till middag nu!

Gårdagens mage


Inne i vecka 30 redan... Nu är det inte långt kvar till flytt heller. 23 dagar för att vara exakt. Då är vi inne i april och månaden efter är vår månad. Bebismånaden. Fick reda på att min bror tar studenten den 2:a juni och det vill vi ju såklart vara med på. Så går jag inte över 8-10 dagar (som förra gången) ska vi vara med och fira älskade lillebror.

Tog magbild igår vecka 29+1




Lägger in en bild på Vincent när han är tröttis.

Ser ut precis som sin mamma när hon är nyvaken ;)


Just nu...


Pågår läggning av övertrött lillkille. Inte det roligaste och ganska ont i öronen får man. Nu är det tyst så antagligen däckade han...

Idag har jag haft lyxdag! Shopping av nödvändigheter och en del Vill Ha i form av kläder. Lyxigt var det eftersom sambo och son som inte tycker klädshopping är något vidare stannade hemma. Åkte med svärmor och Vincents fastrar samt lille Pontus. Vi hade jättemysigt och hittade fina saker :).

Härligt vårväder börjar det bli nu också. Hoppas snön smälter fort nu! :D

Imorgon skriver vi kontrakt för lägenheten och eftersom vi har barnvakt så ska jag och Jesper passa på att gå på bio!

Vecka 30


Nu är det inte långt kvar ungefär 10 veckor. Lugn bebis fortfarande. I torsdags kväll började jag få smärtsam "mensvärk" på höger sida och kände att något inte stod rätt till. Förlossningen tyckte jag skulle komma in men jag tyckte det blev bättre så jag gick och la mig istället. Dagen efter kände jag likadant igen och hade sammandragningar så de tyckte jag skulle åka in o kolla. Tydligen kan man bära på urinvägsinfektion utan att känna det. Så jag åkte in med mamma till södertälje BB och då visade det att jag hade UVI. Så nu äter jag medicin och allt är bra :).

Vecka 30

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


Filmat

Mammas trollunge

 


Buskille...


Ofta har han så roliga grejer för sig. Skulle så gärna vilja veta hur han tänker ibland :D






Busigast i stan





Ljusblå...


Sitter och surfar runt på massa fina sidor med barngrejer. Såå fina saker det finns! Ju fort vi vet säkert att det är en lillebror då ska jag direkt klicka hem ett påslakanset från gripsholm i ljusblått. Hans namn ska även broderas på tyget, kommer bli superfint! Sedan från en utländsk sida ska jag beställa en musikmobil från babyfehn i ljusblått samt en ny skötbädd. Jag skiter i genus och bla bla gällande detta. Vill ha ljusblått till en pojke och ljusrosa till en tjej när det gäller de här sakerna iaf. Är ju ganska säker på att det är en pojke men efter den 20:e då vi fått se vår skrutt igen så lär vi veta kön helt säkert. Längtar...


Vaken...?


Vi är vakna sedan en timme här hemma. Mina ögon går verkligen i kors, sjukt trött! Vincent är superpigg och glad o leker på sitt rum. Ingen tröttis där inte! På schemat idag står nog städning i liten form. Dvs tvätt, plocka undan och dammtorka lite.

Vincent babblar på här hemma. Gud så han snackar, hela tiden. Inga ord man förstår men typ "dadada" "gojgoj" varvat med mamma och babba o sen är han igång igen. Han verkar ha jättemycket att berätta och det är så kul att lyssna på honom. Snart kommer nog en massa ord vi kommer förstå och det ska bli superskoj!

Dagens middag


Dagens middag blev så god! Vi har aldrig provat att göra denna rätt hemma i ugnen förut men det fick helt klart godkänt av både Vincent och oss. Nu har vi god lunchlåda imorgon jag och Vincent. (Vincent fick prinskorv och fläskfile samt ris. Vi skippade den starka chorizon för honom).

Grillspett i ugn

Fläskytterfilé
Chorizo
Prinskorv
Zuchini
Palsternacka
Champinjoner





Till detta blev det luftigt bulgur och ris samt tsatziki, mums!



Jag är med och tävlar om sveriges största barn goodiebag




”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på
Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”

HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar;barnvagnsskylt med flagganamnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion,Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)
11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.
14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.
15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.
16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!
17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!
18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.
19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!
21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.
24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.
25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.
27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se
31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet
35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglanhittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.
42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.
43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!
43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!
47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!
51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt -MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)
54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.
57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.
60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.
61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.
63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.
65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.
66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!
  • För att ha chans att vinna den här fantastiska barn goodiebagen värde över 40 000:- så måste du kopiera bilden/bilderna ovan samt all text med länkar i ett inlägg på din blogg!! Lämna länken till ditt tipsinlägg här under samt kontakt uppgifter.
  • Har du ingen blogg mailar du 5st vänner och en kopia till mig ([email protected]) och tipsar om tävlingen tillsammans med bilder & alla länkar!!

Today


Gårdagen började lungt. Såg det fina vädret och var glad att vi snart skulle ut. Träffade Vincents faster Elin och kusin Pontus. Vi gick upp till svärisarna och fikade lite. Jättemysigt! Helt plötsligt var klockan 16.30 och vi blev kvar där på middag. Tidigare under dagen så höll jag Pontus en stund och oj vad Vincent tittade på mig då. Han var nog ganska svartis för direkt skulle han upp i min famn och stod neranför o slog mig på låren. Jätteivrig att komma upp till mig med andra ord. Trodde inte han skulle reagera så "mammigt" faktiskt. Men att mamma har en bebis i famnen kommer han ju snart få lära sig ändå... Det ska väl gå bra tids nog ;)



Idag är ingen jättebra dag. Har tandvärk och huvudvärk. Tandvärken beror på min dumma visdomstand som aldrig vill titta ut helt :(
Det är såå fint ute. Solen skiner och himlen är blå, love it! Vincent ska snart sova och jag måste trolla fram någon lunch.
Trevlig onsdag!


BRA besked!


Vi fick besked angående lägenheten idag. Och det gick igenom, vi ska flytta den 1:a april som tänkt. Very Happy :D

Det som har strulat till det är att det var osäkert om besiktningen av hennes lägenhet skulle gå igenom. Hon har nämligen kaninkennel i ett av rummen och första besiktningsmannen trodde hela rummet (golv,väggar och tak) var förstört. I och md detta kunde de neka bytet :/ så vi ahr varit ganska oroliga över detta men nu har det löst sig så allt är jättebra! 1 månad till flytt, galet! :D

Vi varvar ner till...



John Mayer-Free Fallin'

Sunshine...









Pussa pappa i örat hör till favoriterna

Lunchdags!


Dagens lunch

Sallad

(Isbergssallad, gurka, ruccola, feta med pinjenötter och olivolja)

och...

Kyckling i brunsås och ungsrostade rotfukter, nya favvon! :)

Tallriksmodellen is the grej



Vincent vaknade lagom till att jag var klar och ville självklart ha lite rester...


"mmmm..." sa han flera gånger!

Helg och viktiga besked

Helgen gick alldeles för fort som vanligt... Kände mig inte alls redo att gå upp 7 i morse med en liten piggelin. Nu har jag knappt vaknat till liv efter frukost och Vincent sover (för tidigt men han var så trött). Kanske ska gå o sova en stund jag med, vi får se.

Lördag var vi hos svärföräldrarna och fikade. Vincents fastrar var också där och lille Pontus såklart. Vincent tycker dock inte att Pontus är så intressant utan ser mest honom som en napphållare. För Pontus napp vill han gärna ha och rycker den ur hans mun när han får chansen. Däremor är han väldigt försiktig och klappar fint de gånger han velat peta lite :)

I går var vi tvugna att storhandla. Allt var slut hemma. Så Vincent fick vara en stund hos sin mormor och morfar medan jag och Jesper kunde handla i lugn och ro och packa upp allt hemma innan vi hämtade vår lilla guldklimp igen.

Idag ska vi få viktiga besked om framtiden, jag håller tummar och tår. Så får vi se om nästa inlägg blir sorgset eller glatt!

RSS 2.0