Mage söndagkväll!



Nu är det då vecka 25 jag går in i och det börjar verkligen märkas att man är gravid nu. Känner mig grymt svullen framåt kvällen och börjar gå in i saker med magen. Typ öppnar kylskåpsdörren på den och så. Då har magen växt snabbare än kroppen och min hjärna hänger med ;). Än sålänge ääälskar jag magen, den är så fin och rund och inte mycket ivägen än.

Magen vecka 25




Rund och go!

Vecka 25


En vacker men kall söndag. Vi mår alla bra här hemma och lilla V är som vanligt och det märks inte ens att han har vart sjuk. Nu ska vi snart åka till mapa. Vi tänkte köpa med oss lite lunch och äta ihop medd dem. Gott och trevligt! :)

Idag går jag även in i vecka 25 och jag lovar att jag ska ta ett kort på magen idag och lägga upp senare ikväll. Batteriet är nämligen slut i kameran så just nu kan jag inte :(

Vecka 25

Barnet

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

 



Pågående


Just nu pågår stora sömnbråket här hemma. Vincent somnade aldrig där vid lunch utan håller fortfarande på. Han sitter tyst i sängen och pillar med något men ibland kommer han på att han inte alls vill sova och då skriker han på mig. Jag går in och lägger honom på hans kudde och han gäspar och har knappt ögonen öppna. Ändå orkar ungen att ställa sig upp och bli arg. Förstår inte det där riktigt...

Han har fått komma upp två gånger och då har han bajsat båda gångerna. Det är ju det som blivit lite jobbigt. Att han ska ha bajs-tid precis samtidigt som sovtiden då han är jättetrött. Men nu börjar det bli riktigt tyst ifrån sovrummet så nu sover han nog. Mamma vann igen! ;)


Bättre


Här hemma vaknade vi halv tio. Vincent är feberfri och vi har haft en "vanlig" dag. Alltså Vincent har varit sitt vanliga jag och äter bra. Jag ska inte ropa "hej" än. Det kan ju komam tillbaka lite men hoppas hoppas att han slipper febern och det onda nu. Nu somnade han nyss på den vanliga förmiddagstiden då han brukar sova så sovrutinerna verkar vara tillbaka också. Skönt! :)

Nu - lunch! Det blir panerad kycklingfilé med bulgur och tsatziki. Panerad kyckling låter ju konstigt, det tyckte jag iaf. Det var Jesper som fick recept av en jobbarkompis igår så han kom hem och fixade. Ja inget vi brukar äte men himla gott var det!



Lille sjukisen igårkväll




Chillar i gungstolen


Nu gömmer jag mig...

Tittut!


Hej hej

Det går framåt

Dagen och kvällen har gått bra. Vincent har mestadels sovit och vaknat febrig men efter en alvedon så kan han tillochmed busa en stund, sedan vill han sova igen. Han dicker enmassa vatten så jag behöver inte tvinga i honom vätska vilket är väldigt skönt. Penicillinet får han genom en liten spruta som man suger upp medicinen ur flaskan med. Den tycker han är väldigt spännande och vill gärna smaka så det behöver vi inte heller kämpa med.

Förbereder mig ändå inför en jobbig natt. Han lär vakna lite då och då och det är bara mamma som gäller. Han vill gärna ligga på bröstet och magen vilket inte är så skönt då han väger 13 kg ungefär. Lillebror krossas nästan och jag kan knappt andas så vi får kompromissa lite. Jesper sover ju som en stock oavsett om Vincent skulle ligga halvt över hans ansikte. Därför hade de ju underlättat om det var Jesper han ville ligga på och inte mig. Jag som inte kan sova utan öronproppar och aldrig om någon eller något annat än mitt eget täcke nuddar mig. Men samtidigt vet jag ju att det inte är såhär föralltid. Lillis är ju sjuk och det kommer att gå över. Nu ska jag gå och lägga mig, hoppas jag får sova lääänge! :)

Otur


Idag har inte varit någon rolig dag. Vincent startade som sagt med feber och ville inte låta mig ge honom alvedon men tilslut så. Vi åkte ner till doktorn men de håller på o bygger runt lägenheterna vid oss så jag kommer inte ut från våran parkering då en lastbil har stängt in mig. Så ut o ropa på honom och sedan kunde vi åka. Nere hos doktorn vill Vincent inte sitta still såklart, men vilket barn vill det när man håller fast huvud och armar ? Vi fick ta blodprov och det visade allt för höga värden. Så han har fått en baktriell påläggning på viruset han haft så det satt i luftrören. Luftrörskatarr kanske? Vi fick penecillin utskrivet och åkte ner till Tumba C för att hämta. Men självklart så hade "min läkare" satt för hög dos så apotekaren var tungen att ringa honom och få en ny dos och detta tog en stund. Med en trött, grinig kille som bara vill vara i mammas famn och dessutom med tjocka overallen på sig så var det inte alls så himla kul att vänta. Sedan fanns såklart inte medicinen klar så de var tvungna att blanda en ny åt oss. Suck, less man blir. Kommer på att jag ställt mig på halvtimmes-parkeringen och det har säkert tagit 45 min - 1h på apoteket (shit!). Lapplisan står bredvid min bil men jag klarar mig utan bot, TUR! Fy tänk om jag fått en bot också då hade jag nog satt mig och grinat i ett hörn. ;)

Så 3 timmar från att vi lämnade hemmet så kommer vi hem igen. Älsklingen ville äta! Det gjorde mig glad då han knappt ätit sen igårkväll och somnade bums. Jag fick äntligen äta min lunch och nu efteråt känns inte den här dagen alls så jobbig som innan lunchen, konstigt ;). Tänk vad lite mat och energi kan göra!

Jobbig natt!


Eller egentligen började det igårkväll. Vincent var som vanligt hemma. Glad och busig med andra ord. Faster Malin kom på besök en stund och sedan när Jesper kom hem så åkte vi tillsammans upp och åt middag hos hans föräldrar. Fast att Vincent hade sovit precis innan vi åkte så blev han jättetrött och gnällig och ville inte äta. Vi försökte få honom att sova i vagnen men han skrek i panik och skulle bara vara i min famn. Vi bestämde oss för att åka hem och klockan var väl då 19.30. Hemma var det skrikkalas och vi försökte ge honom lite välling men det ville han inte ha och så somnade han i sin säng lite senare. Efter en halvtimme vaknar han och man hör att han har ont någonstans, han är jättevarm och näsan rinner så vi ger näsdroppar och en alvedon. Han klängde sig fast hos mig och jag fick inte försvinna en centimeter från honom utan att han fick panik så det var bara att sitta där och trösta och sjunga. Vi lyckas få honom att somna igen men 20 min senare vaknade han och ville bara till mamma. Han ville inte sova mella oss heller men 2 gånger lyckas jag få honom att somna i min famn men när jag försökte lägga ner honom så vaknade han såklart så det var bara att börja om med tröstandet. Tillslut gick vagnen bra i halvsittande läge och han sov i 15 minuters intervaller, stackarn :(

Han lyckades sedan somna mellan oss men började snart att snurra och kunde inte få ro. Men äntligen mellan klockan 2-6 på morgonen sov han i sin egen säng. Då vaknade han med hög feber och sedan somnade han om bredvid mig och vi sov till 8. Nu sover han igen i sin säng och klockan 11 ska vi till doktorn. Antagligen är det en öroninflammation och det är därför han inte vill ligga ner. Usch det är vidrigt att se sitt barn ha ont och inte kunna göra så mycket annat än att trösta. Det värsta var när jag blev kissnödig och var tvungen att lägga ifrån mig honom en stund och han blev så ledsen och riktigt tittade på mig med besvikelse i blicken. Fy, då sprutade tårarna på mig med.
Hoppas att vi får rätt medicin idag hos doktorn och att jag snart får tillbaka min lille skrutt.

Vitaminkick!


Idag har varit en riktig tråk-dag. Har ingen energi och känner mig så trött! Hatar att ha sådana dagar, det bästa är att de brukar gå över. Så imorgon är nog en bättre dag. Jesper är och gymmar just nu (duktig!) och ska handla lite vitaminer (apelsin, citron, grapefrukt) till mig på vägen hem. Behöver verkligen en vitaminkick och sedan är det ju ruskigt gott också med lite färskpressad citrus.


Morgon hos oss


Vi har sovit skönt hela familjen. Vincent somnade mellan 21-21.30 och vaknade 01.30 inatt. Då stoppade jag bara in nappen och sedan somnade han om och sov till 07.30. Då fick lillis lite välling och sedan ringde Jesper 10.20 och väckte oss :/ :). Men det blir så jag sover tills Vincent väcker mig och ibland har man tur och får lång sovmorgon. Vi har precis ätit frukost. Jag åt müsli med russin och linfrön (för magen) och Vincent åt macka med yoghurt. Så det blir sen lunch idag men det gör inte så mycket.

Nu pockar Vincent på min uppmärksamhet här (läs: trycker på tangentena och ska sitta i knät) så jag måste sluta nu. När Vincent väljer att vara i knät och gosa då ska man passa på ;)

Bebistankar


Patrik och Monika fick en liten flicka idag. Det blev en Izabella :D. Stort Grattis till dem!

Man blir ju ganska sugen och vi längtar tills vi ska åka in igen och föda bebis. Åh de luktar så gott! Haha jag är alldeles uppspelt här hemma. Hoppas i varje fall att de orkar komma på Vincents 1-årskalas. Då kanske man får låna lite och gosa nyfödd en stund ;). 

Den 25/1-09 var mitt BF med Vincent. Så för exakt ett år sedan satt jag och längtade och hoppades på värkar. De kunde jag ju se mig i stjärnorna efter för 9 dagar till ville han vara kvar i magen innan vi äntligen fick möta honom. Om 9 dagar blir han 1 år min stora kille!

Dagen

Kom nyligen hem från öppna förskolan. Sedan jag fick sådan foglossning förra gången vi gick så åkte vi mest buss idag och jag har inte alls ont som tur är. Så det gick alltså väldigt bra. Vi får utöka promenaderna och ju mer snön försvinner så blir det ju automatiskt lite lättare att gå.

På öppna föris hade vi jättekul och det kändes helrätt med de stora barnen. Elelr de flesta var runt året som Vincent och Evelina. Vincent är som vanligt vildast, förvånande eller hur?! ;) Han ville inte vara med och sjunga utan sprang mest i mitten och ville att alla skulle titta på honom :). Men när en av fröknarna spelade gitarr stod han bredvid henne helt hypnotiserad och kände fint på gitarren. Sedan skulle man gå och bilda ett "danståg" alla mammor och pappor och då låg han på axeln en stund och mös sedan var det lek igen. Men det viktigaste är att han har kul och det ser man tydligt att han har.

När vi kom hem nu fick skrutt en flaska välling och somnade bums lille tröttisen. Jag har satt igång potatis och köpt någa bitar varmrökt lax. Till det blir det romsås, mums! Jesper lär bli glatt överraskad att jag fixar middag iaf haha stackarn, det är han inte bortskämd med.

Jespers jobbarkompis Patrik och hans sambo är just nu inne på BB och föder andra barnet. Spännade, heja heja! :D

Flytt...Ja!


Det ser ut som att det faktiskt blir flytt för oss inom en snart framtid! Åh jag är så taggad och det ska bli så kul med nytt och fräscht och lite större dessutom. Det behövs verkligen ett rum till nu för babysakerna och där vi kan ha "kontor". Vi ska byta lägenhet med en annan familj och båda vi har tackat ja till detta men nu måste också hyresvärden kontaktas och ordna upp det hela. Det är väl en besiktning av båda lägenheterna och så ska de kolla upp att vi kommer klara den nya hyran som tyvärr blir lite högre. De säger att bostadsbytet tar 3 mån men Jespers syster har bytit lägenhet och för henne tog det inte 3 mån så det kan ju gå fortare också. Men det är i varje fall en 4:a vi ska byta till. Med klädkammare i hallen och större badrum där tvättmaskin och torktumlare ingår. Sedan är det öppen planlösning så vardagsrummet och köket är ett rum. Ekparkett i varje rum och klinkers i hallen och i badrum. Sedan är alla väggar vita så det kan ju inte bli bättre.

Just nu längtar jag tills jag får inreda och hänga upp gardiner. Haha graviditetes-klassikern att man vill boa har slagit till med full kraft! Vi ska flörta lite med Vincents händige farfar om att bygga en bänkskiva över tvätt/tork där vi ska fixa skötbord. Det kommer bli jättefint!

Drömmer, längtar.... :)

Biomys ♥


Det blev bio. Vid halv 5 åkte vi hemifrån och lämnade en sovande son i mormor och morfars händer. Vi och halva sverige var på heron city idag haha men men det var väl en bio-dag helt enkelt! Vi åt gott. Min favoriträtt på greken. Kycklingspett med ris och tsatziki, mmm! Sedan köpte vi popcorn och såg Avatar. Den var verkligen jättebra, sjukt lång bara men riktigt bra! Det var skönt att komma iväg lite också, det är man ju inte bortskämd med :). 5 timmar senare satt vi i bilen påväg hem. Lillkillen hade precis somnat så vi såg lite på film med mamma och pappa. En stund senare vaknade Vincent och blev jättejätteglad att se mig, åh min gosis! Han var på världens bästa huör och skulle busa och kramas. Tänk vilken glädjespridare han är, sitter jämt och skrattar åt honom och hans tokigheter! En stund senare däckade han igen och sover nu för natten. Vi kollade klart filmen och sa hejdå till mapa. Nu ska jag hoppa i säng känner jag, usch så trött jag blev! Tack snälla mormor och morfar för idag ♥

Liten sjuker...

Dumma envisa förkylning. Nu är Vincent dålig igen. Inatt hostade han och näsan rann konstant, stackars liten. Idag har han varit jätte mammig och ville helst bara vara i famnen. Tror han slog rekord i att säga mest "mamma" under 10 min ;). Vi hade besök idag och det gick bra. Då och då kunde han flörta och leka lite men sen var det famnen som gällde. Han är ändå "duktig" som sover mycket då han är sjuk och förhoppningsvis sover han bra nu inatt, inget hostande hittills iaf. Imorgon hade jag och Jesper tänkt att gå på bio men vi får se hur lilleman mår, det gör ont att lämna till barnvakt (även om det är mormor och morfar) om han är så mammig som han var idag. Så vi får se.

Nu har vi sett på let´s dance tillsammans, jag och Jesper. Haha första gången jag fick honom att titta på något med
mig fast det kanske bara var för att få spela sitt ps3 i lugn och ro efteråt :). I varje fall så ska jag hoppa in i duschen och lägga mig o läsa bok. Läängtar efter min bok, älskar den!

Favoritbutik!




Jag är med och tävlar om ett presentkort
hos Ljuva Ting, värde 500 kr! Besök ANNASARA.NET
och var med och tävla du med!

1-årskorten!


Såhär ser våra fina kalaskort ut.
Älskar denna bild på honom man blir så Happy!

Korten kommer från underbara Petrified in pink!

 

 



Lilla Bus

Nu sover min skrutt och jag har hunnit med mycket här hemma. Förberett inbjudan till 1 årskalas (ska bara posta dem), gått igenom bloggrundan, skickat mejl och annat som måste göras. Inte det lättaste att få något gjort med en liten mammagris härhemma. Helst vill han nog sitta ihop med mig :).

Full fart framåt


Igår 20/1





Försöker öppna dörren - Sjukt att han når handtaget


Tvättmaskinen var först lite läskig när centifugen var i full gång


Men sedan var det bara jättroligt :)


Klättra i och ut ur vagnen är en favorit

Vincent med alla sina leksaker (ser prydligt ut för stunden då en viss mamma precis städat)

Imorgon är det freeedag, bästa bästa! :D


Dagens


Idag blir det Kycklinklubba med bulgur och fetaostsallad till. Funderar på vad jag ska göra för sås bara...
Gott blir det nog i varje fall. Vincent har berättat för mig vad han önskar sig i 1-årspresent så jag tänkte skriva en lista här. Det är ju en del familj och vänner som ska komma på kalas och som läser här och då kan det ju vara bra med lite tips ;).

Potta (ja snart är det ju dags att vänja av blöjan)
Pusselmatta
Täckbyxor (att ha ute i vinter/vår)
Nalle som pratar och sjunger http://www.dodde.se/fisher-price-learning-puppy.html
Tupperwere tallrik (har sugpropp så den sitter fast i bordet)
Tupperwere bestick
Stjärnlampa från hemtex
Namnnappar http://www.namnnappen.se/Products.aspx?SalesArticleID=143 (som det står Vincent på)


Nu sover min lillkille och snart kommer förhoppningsvis min stora kille hem med en matkasse. Är sååå hungrig nu!



Trött...


Idag ville Vincent gå upp en halvtimme tidigare än vanligt och det känns direkt. Fy vad trött jag är! Dessutom finns det ingenting ätbart hemma, kylskåpet är tomt... Men någonting ska man väl lyckas skrapa ihop. Det blir en riktigt soffdag idag för mig då min foglossning inte riktigt vill ge med sig. Fy vad tråkigt det är att ha ont. Imorgon ska vi ha lite roligare dock då får vi besök av gudmor Josefin, får se vad vi ska hitta på bara. Sedan på fredag få vi besök igen av min kompis Elin och på kvällen kanske det blir bio för min och Jespers del. Mysigt! Nu ska jag passa på att vila mitt bäcken en stund innan Vincent vaknar och vill bli buren. Han har verkligen kommit in i en mamma-period just nu. Ska kramas och bli buren och vill sitta i knät och plocka. Sedan om han leker så vill han att jag ska titta på :). Jag njuter av allt kramkalas och att han vill vara i knät för det är man ju verkligen inte bortskämd med. Mammas goskille!

Aldrig som tänkt


Nej det blir verkligen aldrig som man tänkt sig. Jag hann aldrig äta min tacos och Vincent somnade aldrig. Vi gick hemifrån istället och han fick sova i vagnen ute. Jag köpte en livräddare på pressbyrån innan vi åkte mot öppna förskolan. Däruppe var det ju bara helt fel. Inga av "våra" mammor var där för de har börjat gå på måndagar istället för större barn och det borde vi också gjort för det var bara små pluttar där, Vincent och Evelina kändes allt för stora. Så nu börjar vi också gå i stora gruppen och den 1:a så tänkta jag ha fixat kladdkaka och bjuda på eftersom Vincent fyller 1 år den veckan. Ska bli kul!
V gick em vid halv 3 efter lite fika och när vi var nere i tumba igen så fick jag sjukt ont av min foglossnng. Typ som sendrag i min vänstra ljumske och jag kunde knappt gå med vänstra benet fick liksom släpa det efter mig. Och för varje steg jag tog så "glappade" det. Känns inte alls kul med tane på att vi inte gick såå mycket. Men min kropp sa tydligt ifrån efter en liten promenad så nu får jag börja med mindre promenader istället och se om det går att utöka efter det.

Nu sover Vincent och jag får sitta ner och vila en stund. Pappa Jesper slutar snart också så det blir hans tur att springa efter liten Vincent ikväll. Skönt!

Aldrig som tänkt


Nej det blir verkligen aldrig som man tänkt sig. Jag hann aldrig äta min tacos och Vincent somnade aldrig. Vi gick hemifrån istället och han fick sova i vagnen ute. Jag köpte en livräddare på pressbyrån innan vi åkte mot öppna förskolan. Däruppe var det ju bara helt fel. Inga av "våra" mammor var där för de har börjat gå på måndagar istället för större barn och det borde vi också gjort för det var bara små pluttar där, Vincent och Evelina kändes allt för stora. Så nu börjar vi också gå i stora gruppen och den 1:a så tänkta jag ha fixat kladdkaka och bjuda på eftersom Vincent fyller 1 år den veckan. Ska bli kul!
V gick em vid halv 3 efter lite fika och när vi var nere i tumba igen så fick jag sjukt ont av min foglossnng. Typ som sendrag i min vänstra ljumske och jag kunde knappt gå med vänstra benet fick liksom släpa det efter mig. Och för varje steg jag tog så "glappade" det. Känns inte alls kul med tane på att vi inte gick såå mycket. Men min kropp sa tydligt ifrån efter en liten promenad så nu får jag börja med mindre promenader istället och se om det går att utöka efter det.

Nu sover Vincent och jag får sitta ner och vila en stund. Pappa Jesper slutar snart också så det blir hans tur att springa efter liten Vincent ikväll. Skönt!

Gå på tur...


Vincent sover snart då ska jag äta tacorester till lunch och sedan ska vi gå på tur. Vi ska till öppnaförskolan med Natascha och Evelina, mys!

Tror jag har varit inne hos honom 4 gånger nu på 5 min för han bara kastar iväg kudden och nappen och då kan han inte sova. Snacka om att göra allt för att slippa. Han vill inte missa något min gosis! Men senaste jag var inne så var inne så var han knappt kontaktbar och ögonen var inte ens öppna så han sover nog om bara någon minut.

Själv sitter jag och funderar på vad jag ska ha på mig idag. Det är det värsta när man är gravid man känner sig så plufsig i allt och det finns knappt några linnen eller tröjor som inte åker upp och blottar magen, känns sådär. Det är nog dags att inhandla ett och annat gravidplagg snart.

Nu måste jag äta...

Måndag


Vaknade klockan 9 helt utvilad, skönt! Vincent har inte ätit något under natten vilket bidrog till att jag inte behövde byta hans sängkläder och pyjamas i morse. Ännu bättre och skönt för honom att slippa det blöta kisset i sängen. Vi gick upp och drack lite smoothie och åt smörgås. Häftigt att han kan äta det mesta vi äter och att han äter själv, duktig! Har försökt få honom att säga Pappa nu på morgonen och ropat "paaappa". Han brukar härma om jag säger mamma. Tillslut sa han Dadda och ropade på samma sätt flera gånger "daadda daaada" haha så gulligt. Han säger även "nej" och "hej" då och då.
Igår var vi iväg på kusinens 3 årskalas. Vincent ville helst leka med de stora killarna som var 5 och 7. Han satt bredvid och tittade när de lekte. Gullis. Vi fick god fika och lille Wille blev så glad för alla presenter.

Nu sover min lillkille och jag ska passa på att äta lunch. Det blir thaigryta med ris, gott!


Min älskling i morse-Klättrar upp i stolen alldeles själv



Hej mamma här sitter jag!






Vecka 23


Om ungefär en kvart går jag in i vecka 23. Nu känner jag lillbebisen jättemycket om kvällarna och jag får inte sitta framåtlutad eller ha benen i kors då säger lilleman ifrån ;). Häromdan såg jag ju också hur magen rörde sig och vi kan bådes e och känna sparkarna utanpå magen, härligt. Längtar tills vi fått ordning (förhoppningsvis flyttat) och hunnit fixa allt vi vill innan bebisen kommer. Bara vänta in honom. Jag längtar som en tok efter att få snusa på en liten nykläckt igen. Får hålla mig till tåls med Vincents lillkusin som kommer om någon månad :)

Vecka 23


Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

 

Fortfarande har inget hänt på viktfronten och det är ju härligt sålänge det håller i sig. Känner ofta hur lillis hickar det är ganska kul faktiskt. Kände aldrig det med Vincent.


Aj aj aj


Min stackars lilla plutt. Igår var vi iväg till barnmorskan och Vincent lekte av sig i lekrummet sålänge. Onni fick jaga :). Sen blev jag klar och vi klädde på oss och skulle hem. Vincent hade fått på sig alla kläder men ville gå iväg och jag skulle bara ta på mig jackan. Då snubblar han och tar inte emot sig utan ramlar rakt framåt och slår i tänderna/munnen. Aj aj usch han var helt otröstlig. Jag har nog bara sett och hört honom så ledsen en gång tidigare och det var när han var 3 månader. Åh det är så svårt att veta vad man ska göra, vyssja och viska såja såja men inget fungerade. Det hela vart ju inte bättre av att jag väckt honom tidigare när vi skulle iväg och han var supertrött när detta hände. Men allt vart bra då vi kom hem och han somnade direkt. Sedan busade han och skrattade massor efter det så han verkade inte ha jättont. Efteråt har vi inte märkt något förutom att han verkar vara öm och blir ledsen om man kommer åt munnen. Så någonting har ju hänt men om det är tandköttet eller tänderna vet vi inte än. Vi väntar några dagar och ser om tandköttet ändrar färg, då ska vi åka och kolla det.

Det gick jättebra hos barnmorskan och mina värden var bra. Så fick jag lyssna på hjärtljuden som hon hittade direkt. Häftigt att höra att det finns ett hjärta därinne. Men bebis vart suris och började sparka direkt när hon satte mojängen på magen haha. Vi hörde sparkarna och jag kände dem samtidigt dessutom kunde jag se hur hela magen hoppade. Det trodde jag inte man kunde såhär tidigt men uppenbarligen. Såg också hur ena sidan på magen buktade ut lite och när hon tog bort apparaten då försvann "bulan" till det normala, då la sig nog bebisen tillrätta igen.

Mjoo...



Fy vilken dag! Vincent startade dagen klockan 9 sedan vägrade han sova första sovtiden klockan 11 som han brukar utan skulle prompt vara vaken. Efter en mördarbajsblöja somnade han tillslut klockan 2 och sov då på den andra sovtiden. Jag trodde han skulle sova läänge då men nej en halvtimme senare ville han vara vaken igen. Han klängde på mig som en liten apa och jag fick inte titta någon annanstans än på honom. Jag kunde ju glömma att få kissa ifred, han pillar upp dörren och kommer in med ett storsmajl. Sedan klättrar han upp i soffan och ska "gosa" med mitt tunna bebishår, det där som är underst. Inte alls så skönt! Haha men oj vad jag smälter när han leker tittut hela tiden säger mamma och vinkar när han kommer eller går. Han har lärt sig så mycket och börjar härma det man gör eller säger, så sött.

Lägenheten verkar det gå dåligt med och det känns typ som att det var självklart. Varför skulle vi få den liksom?! Ja jag är bitter. Vi har bestämt att vi väntar till månadsskiftet och kollar om det kommer ut någon mer annars försöker vi byta till oss en på andra våningen. Vi får se.

Imorgon ska vi till barnmorskan, jag och Vincent tar med oss Onni som passar honom medan jag är inne och kollar hjärtljud och allt annat som hör till.


Typiskt!


Idag skulle vi fått svar angående en lägenhet men såklart så har de skjutit upp svarstiden till på onsdag. Haha snacka om att hålla oss på sträckbänken. Aja inte mycket att göra åt men vi hoppas på goda nyheter på onsdag eller torsdag!

Annars har jag blivit värre sjuk, helt otroligt! Måste ha haft en förkylning påväg att bli frisk och sedan dragit på mig något nytt för idag vaknade jag helt skakis och hostade konstant. Ont i kroppen har jag just nu och huvudvärk men hostan är iaf bättre. Hoppas det går över snart, detta är såå tråkigt! Vet inte om jag är påväg att få ryggskott eller om det är foglossning men ikväll när jag lyfte Vincent så låste sig ryggen och har värkt sedan dess :( . Hoppas att jag snart kan komma med goda nyheter för både boende och hälsa.


Mina älsklingar i somras, åh vad jag längtar till sommaren!


Vecka 22



Idag går jag in i vecka 22 och jag säger det igen, tiden går såå fort. Usch har åkt på en del "biverkningar" av graviditeten nu. Typ förstoppning titt som tätt och är kissnödig heeela tiden. Men det är ju så det är. På torsdag ska jag iväg till barnmorskan och kolla symfus-måttet (mått mellan blygdbenet och livmoderns topp) och se om jag ligger på kurvan. Sen kollar hon nog blodsocker och förhoppningsvis får jag lyssna på hjärtat också :). Har känt av foglossning i några veckor nu och som tur är har den inte förvärrats men ont gör det då och då.

Barnet

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt 510 gram.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.



Magen vecka 20 + 3

Inläggsbomb idag men jag hade sådan lust att lägg upp bilder och skriva lite :)
Kollade på lite bilder från förra graviditeten och j*klar vilken skillnad det är mellan vecka 20 och 25 det händer så mycket mellan dessa veckor så jag tror att det även denna gång kommer vara jättestor skillnad med magen nu och om någon vecka bara. Har drömt flera gånger att det kommer ut en tjej istället för en kille haha vi får se kanske blir det en tjej, snopet isåfall eftersom man ställer in sig så mycket på en kille nu. Men oavsett kön så är bebisen mer än välkommen, fast jag tycker den kan stanna därinne ett tag till iaf ;)


Nu börjar magen spurta iväg tycker jag. Blir stor fort nu.



Nu är magen än sålänge bara mysig snart vet jag att det blir större och tyngre men inte än så jag njuter! ;)

Liten och skruttig


Vincent och jag har ju varit sjuka här några dagar och igår fick han också feber, men mår bra i övrigt. Imorse då jag sov satt killarna o tittade på film. Sedan hittade jag dessa kort :)


Vincent alldeles nyvaken och snorig sitter i sin gungstol...



Och tittar på lejonkungen med pappa. Gungstolen fick han i julklapp av farmor och farfar.

Min lilla groda!

Helgens bus

Älsklingen nybadad i morgonrocken som faster gav i julklapp


Mammas gulle!


Kör bilen från mormor och morfar!


Ring-shopping!


Idag var vi då iväg till östermalm, där L-Y har sin antikaffär. Vi föklarade hur vi ville att våra ringar skulle se ut och vilket maxpris vi hade. Han förstod precis hur vi menade och skulle se till att gjuta våra ringar. Åh det känns så bra, och mer personligt på detta vis. Dessutom till ett mycket bättre pris än de vanliga guldsmedsaffärerna. Både jag och Jesper gick ut med ett belåtet flin efteråt haha. Så de blir i vitt guld, Jespers blir helslät och min blir med 5 små stenar framtill annars helslät. Ganska "fyrkantiga" alltså inga rundade kanter. Precis som vi vill ha. :D

Vår lille bebi sparkar på inne i magen. Myys, vi längar tills vi får möta dig!

Vecka 21


Det är tur att jag har bloggen där jag skriver om graviditeten annars hade jag glömt bort vilken vecka jag är i. Det är verkligen så, har inte tid att tänka så mycket på att jag är gravid. Allt rullar på som vanligt förutom de små sparkarna jag får varje dag iofs. SKönt att jag känner nu varje dag så man får lite livstecken och så. Jesper är lite mer "med" den här gången och håller mer koll på vilken vecka det är och så. Han klappar magen ofta och pratar mer om hur det ska bli. Det är väl för att han förstår mer vad det är som kommer ut sen ;)
Har inte gått upp någonting i vikt än eller jag har gått upp några hundra gram men sen försvann dem och mer så sedan inskrivningen har jag gått ner 6 kg. Vet inte vad det beror på, kanske att jag slutade äta kvällsmacka och sedan väger ju inte barnet så mycket än. Sen har jag ju en liten vilding att springa efter här hemma och det gör väl sitt :)

I magen händer detta:

Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram.

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.

Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo.

 



Sjuk måndag...


Vi mår inget vidare här hemma. Vincent har hostat några nätter och har haft svårt att sova. Och har Vincent svårt att sova så har automatiskt jag och Jesper det med ;). Men nu verkar det vara på bättringsvägen. Inatt hostade han knappt någonting och vi har sovit skönt alla tre. Jag däremot blir bara värre och tror nästan det är halsfluss på G..? Ja det visar sig väl.

Idag är det den 4:e januari och Vincent blir 11 månader idag vilket betyder att det börjar bli dags att planera 1-års kalas. Det känns lite vemodigt, kan inte förstå hur han blev såhär stor. Klart att det är kul också men det känns som att det var nyss vi gick här och väntade på att han skulle komma ut :/. Men oj vad det är häftigt att se på honom alla hans nya ljud och rörelser. Han springer ju nästan här hemma nu och babblar massor. Det enda man kan urskilja är typ mamma och babba haha men ändå.

Igår gick jag in i vecka 21 så nu har jag gått 20 hela veckor. Men det skriver jag om i ett annat inlägg.

Kram

Gott Nytt År!


Gott Nytt År!
Vi kom nyligen hem ifrån vänner där vi ätit gott och haft det hur trevligt som helst. Dock utan alkohol och väldigt barnvänligt :D passade oss utmärkt! Vincent har busat och lekt med familjens dotter på 2 år, de har haft jättekul. Han lyckades sova från 20.30-23 ungefär sedan ville han vara med igen och det fick han såklart. Jag ville se om han skulle bli rädd av fyrverkerierna som smällde utanför men Vincent verkar inte vara rädd för någonting hittills. Cool lugn verkligen!

Vid tolvslaget förlovade vi oss, jag och min Jesper. På 5-årsdagen tyckte vi att det var dags. Inga ringar har vi införskafft oss än, vi har en kontakt som ska hjälpa oss med att gjuta egna och han är tillbaka i Sverige i början på januari igen. Då fixar vi våra ringar :D. Under tiden har vi varsin liten "garn-ring" som vi knöt kring varandrars ringfinger. För sakens skull, lite symboliskt också ;)

2010 blir året då vi förhoppningsvis flyttar, firar Vincents 1 årsdag, får träffa lillebror och njuter av en härlig sommar. Bror tar stundenten också, inte att förglömma. Men 2009 har faktiskt varit ett fantastiskt år, året då jag blev mamma. Vi fick en underbar liten son som ofta får mig att häpna över hur fantastisk han är. Hur mycket han kan och förstår. Vincent sprider så mycket glädje, inte bara till oss utan till så många andra runtomkring. Jag är stolt över att ha burit honom inom mig i 9 månader och ännu stoltare att få vara hans mamma.


RSS 2.0