Advent


Adventshelgen har varit så mysig. I lördags hade Jesper planer på att sätta upp nya TVn. Vilket innebar att kablar, såg, och annat skit låg lite överallt i lägenheten. Inte det bästa när man har en 10 månaders som gärna ville leka i vardagsrummet som han brukar. Jag stängde in mig med Vincent på hans rum men där inne ville han inte vara länge så jag ringde svärmor som kom o hämtade honom.

Då äntligen fick man något gjort också. Vi flyttade möbler, städade, julpyntade och tände ljus. Åh herregud vad jag trivs i vår lägenhet just nu! Jag fick världens inspiration och vet precis hur jag vill ha det här hemma nu. Så imorse när jag vaknade gick jag upp med ett leende på läpparna, lovely! =D

Helt färsk



Min största kärlek i livet

Klassåterträff


Oj vilken nostalgidag jag har haft idag. Tänkt tillbaka på hur det var när Vincent var nyfödd. Gosigt, tur att det är det enda man kommer ihåg. De mysiga stunderna alltså ;)

Kan inte förstå att han har legat still, alltså legat där jag lagt ner honom och inte kunnat rulla iväg eller resa sig upp. Det är helt otroligt!

Annars har vi inte gjort så mycket annat, Vincent har sovit och ätit och vi har lyssnat på musik och sjungit med såklart. Han har inte lyssnat på mig så bra idag utan gjort allt han inte får och helt ignorerat mina "nej" och "ajaj". Vilket resulterar i att jag måste ta bort hans hand från det han inte får röra och då startar en skrikfest och jag får världens argaste blick. Tur att det går över fort :)

Om en timme ska vi åka hem till mapa där lilla V ska vara ikväll och sova inatt. Sjukt vilken stor väska jag packat åt honom o han ska bara vara borta knappt 24 timmar :D. Hoppas att kvällen ska gå bra för igårkväll var det nog den värsta läggningen vi har haft med honom hittills. Han brukar somna väldigt lätt men igårkväll hade han nog ont i lilla bissingen för då var han så ledsen och inget hjälpte stackarn.

Anledningen till att Vincent ska sova borta är att vi ska ha en klassåterträff med middag och planerad utgång efter. Blir nog helkul ;D

Kram



Hittade en bättre...


Beskrivning om vad som sker i magen. Så från och med nu använder jag mig av denna från vårdguiden.

Vecka 15

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.



Vecka 15



Idag går jag in i vecka 15 och har alltså gått 14 hela veckor och 0 dagar. I utvecklingen sker detta.


Bebis

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.


Slapp-måndag!


Inte mycket som pågår här hemma just nu. Måndag är alltid slappdagen hos oss.
Idag kommer gudmor Josefiiin hit och livar upp stämningen. Det blir film och mys.


Graviditeten fortgår ju såklart =). Känner inte så speciellt mycket än så det känns fortfarande ganska overkligt. Har mått fruktansvärt illa och knappt kunnat äta mellan vecka 8-12. Nu har det gått över och jag känner att jag kan börja och våga njuta lite mer. Vet ju att denna tid går fruktansvärt fort så därför känner jag inte som jag gjorde förra gången, att jag vill spola fram tiden tills bebis är ute. Utan det känns väldigt skönt att vi får vänta fram till våren-sommaren som ju är så underbar i sig.

Bild på lillis...


Såhär såg det ut igår när vi fick se busungen på ett tidigt ultraljud

Skrutten ville inte ligga ner så barnmorskan kunde mäta utan skulle stå på detta sätt eller vända ryggen mot =)


I maj smäller det...



Då kommer Vincents lillebror eller lillasyster till världen om allt går som det ska!



Bildbevis


På besök


Vincent leker med sin fasters stora fiaknuffar.
Hon hade köpt lite duplo till honom men det var inte alls lika kul som dessa =)



Stora killen nu. Matchar mamma såklart ;)


Gladis












Massa lek o bus. Vincent var på sitt allra bästa humör.

Vi blev bjudna på lilla V´s favoriträtt Lasagne! Supersmaskigt tyckte vi allihop =D

Nu är det dags för mig att krama kudden, godnatt alla!


(Obs! De små bilderna går att klicka på, då blir de större)

Min solstråle...




Soft Lördag


Jesper är iväg och byter till vinterdäck på bilen. Jag städar och tvättar, precis som det ska va ;). Haha nej inte riktigt kanske men det är så skönt o få det rent och fint hemma. Ska tända lite ljus ikväll hade jag tänkt och jag kan inte tända ljus om det inte är städat hemma. Innan jag kan tända mina ljus så ska vi äta paella hemma hos svärisarna o sen hem o ha lördagsmys.



RSS 2.0