Viktnedgång och Vincent-skills!


-4,6 kg
På rätt väg med andra ord. 2 veckor har det gått sedan vi började och vi mår så jäkla bra. Älskar att sötsuget är så gott som borta. Hoppas få igång mer träning bara har inte haft lust på ett tag. Dock har vi gått 1-2 timmars promenader nästan varje dag så vi rör ju på oss. Men lite spinning skulle ju inte skada.

Imorgon är det sista lediga vardagen för Vincent innan han börjar dagis. Åhh min storkille. Lovade mig själv att inte gråta (för nej jag har ingen separationsångest) men jag gråter ändå för tiden gått så fort. Att han har blivit så stor fast han nyss var så liten. Galet vad tiden går.

Vincents skills :D
  • Han säger tusen miljoner saker samtidigt. Men vissa ord låter som våra och går att urskilja.

Gatt-Katt
Brrr-Bil
Dabrr-Lastbil
Boss-Buss
Gjiis-Gris
Boo-Hund
Muu-Kossa
Kakka-Anka
Pippi-Fågel
Kss Kss-Kiss
Totte-Tutte
Frrraa-Fläkt/flagga
Giggo-Viggo
Mamma
Pappa
Pampa-Lampa
Den
Där
Titta
Heeeej
Papp-Napp

  • Sedan kan han en hel massa saker som han inte säger namnet på. Vi frågar vart örat är och så tar han sig om örat och säger däär osv. Han pekar i böcker och vet vart fågeln och nallen och bollen är osv. Han är helt tokig i allt med hjul och både vagn och bil heter därför Brrr för att bilen låter så. Han älskar att gömma sig och leka tittut samt att bli jagad. Han är världens snällaste storebror och pussas o kramas ofta med Viggo. Han stoppar in hans napp och vet precis vilken napp som är hans och vilken som är Viggos. Han letar ibland efter Viggo och blir superglad då han får syn på honom. Han "berättar" (pekar mot sovrummet) när Viggo har vaknat.

Han visar tydligt vad han vill och testar oss ofta. Mamma mest. Han blir fruktansvärt arg när han inte får som han vill eller när man inte förstår (ingår väl i hans tester). Han äter med gaffel och sked och dricker med en hand. Han vill inte ha potatis,ris,pasta eller sallad utan det är kött som gäller. Helst falukorv med kyckling är en favorit också. Annars äter han det mesta som yoghurt, gröt, flingor och så. Han tycker mycket om kaffe och får smaka lite ibland men bara borta. Godsaker är han inte mycket för och har inte fått smaka så mycket heller.

Han älskar att vara ute och vill aldrig gå in. Han har otroligt mycket energi och springer dit han ska. Han hoppar, springer på tå och klättrar mest hela tiden. Han balanserar på farliga saker som sin bil (en han kan sitta på och köra själv) och väntar på en reaktion när han släpper taget samt skrattar hejdlöst.

Har säkert glömt en massa saker men allt går inte att förklara heller. Detta skrev jag mest för min egen skull, för att komma ihåg hur han var och vad han kunde.


Världens tussigaste hår
5 dagar gammal


Sedan din första månad i livet har du fortsatt förvåna oss med din motoriska förmåga


Fina underbara du!

Kommentarer
Postat av: Carolin

Vilket fint inlägg. Jag blev nästan rörd och rysningar fick jag! Saknar er, vi måste träffas snart! Kram till hela familjen!

2010-08-28 @ 14:10:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0